You are currently viewing Ovaj vikend u Sisku i okolici

Ovaj vikend u Sisku i okolici

U Sisku postoje mnoge stvari u kojima mogu uživati i mještani i turisti. Budući da je Sisak županijski centar, u gradu i njegovoj okolici uvijek se nešto događa.
Sisak je grad opuštene atmosfere, nadaleko poznat po kulturi ispijanja kave ali i grad odlične gastro ponude, uz koju trebate kušati domaće craft pivo ili čašu Škrleta.

Donosimo najpopularnije opcije za ne provesti vikend kod kuće. Vidimo se u Sisku😄!

Posjetite:


1. Sisački Tomos susret 2020.

Poštovani prijatelji,
cijenjeni ljubitelji Tomos mopeda, zadovoljstvo nam je uputiti Vam poziv na 1. Sisački Tomos susret , 6. lipnja 2020.
Program susreta:
10.00 – 11.00 Prijem i prijava učesnika, otvorenje izložbe Tomos mopeda Korzo – Ulica Stjepana i Antuna Radića
11.30 – 13.00 Natjecanje u vožnji sporosti s Tomos mopedima
13.00 – 14.00 Posjeta Holandskoj kući s učesnicima susreta
14.00 – 15.00 Podjela zahvalnica učesnicima, završetak službenog dijela susreta
Susret i izložba Tomos mopeda održat će se u subotu, 06. lipnja 2020. u sklopu obilježavanja Dana grada Siska u suradnji s Gradom Siskom i Turističkom zajednicom grada Siska.
Sudionike dočekujemo s kavom i užinom dobrodošlice, a nakon završetka službenog dijelaprograma slijedi vožnja gradom do Starog grada i druženje uz roštilj na Ciglarskoj grabi.

 

HoKu, prvi info-centar industrijske baštine u Republici Hrvatskoj

Jedinstveni prostor, u sklopu kojega je prezentirana bogata industrijska baština grada Siska.
Sisak je od polovice 19. stoljeca počeo intenzivan razvoj omeđen obrtničkom proizvodnjom, riječnom trgovinom i industrijalizacijom, te razvojem željezničkog prometa. Svoje kapacitete temeljio je i na povoljnom prometnom položaju, blizini velikog broja radne snage, blizini Zagreba kao gospodarskog i političkog središta, te nizu lokalnih prirodnih resursa poput kvalitetne gline i drvne mase. Zahvaljujući intenzivnom razvoju grad je postao „melting pot“ za stanovništvo iz raznih dijelova Austro – Ugarske Monarhije, a zatim i Kraljevine SHS, te Jugoslavije.

Radno vrijeme za posjetitelje:
Utorak – petak: 10:00 – 18:00 sati
Subota-nedjelja: 10:00 – 14:00 sati

Pojedinačni posjeti (Holandska kuća)
Odrasli: 15,00 kn
Učenici, studenti: 10,00 kn
Djeca do 7 godina, umirovljenici: besplatno

Posjete su moguće van radnog vremena samo za organizirane grupe uz prethodnu najavu na broj telefona Muzeja 044/811-811.

U tjednu obilježavanja proslave Dana grada sisačkim će mališanima Grad Sisak i Dom kulture Kristalna kocka vedrine pokloniti predstavu ˝Orkestra Pocoloca˝ . Ova glazbena predstava poziva mališane na putovanje kroz pjesme o likovima iz najpoznatijih bajki za djecu.

Predstava će se održati na Šetnici u subotu, 6.6.2020. u 11 sati.

Pozivamo vas 6. lipnja od 10 sati u Dječji odjel (Kranjčevićeva 8) na obilježavanje rođendana našega grada uz prigodnu radionicu.

Utvrdu Stari grad

Iskoristite vikend pred nama i provedite ga u ambijentu sisačke utvrde Stari grad. Naime, Gradski muzej Sisak poziva svoje sugrađane i drage goste da posjete utvrdu Stari grad, Obala Tome Bakača Erdödyja.

 

Radno vrijeme za posjetitelje:
Utorak – petak: 12:00 – 18:00 sati
Subota – nedjelja:  12:00 – 20:00 sati

Pojedinačni posjeti (Utvrda Stari grad)
Odrasli: 10,00 kn
Učenici, studenti: 7,00 kn
Djeca do 7 godina, umirovljenici: besplatno

Posjete su moguće van radnog vremena samo za organizirane grupe uz prethodnu najavu na broj telefona Muzeja 044/811-811.

 

U subotu, 6.lipnja se otvara bazen u Capragu. Ovogodišnja novina su vodeni tobogani, a predstavit će se i nova štafetna igra WASH.

 

Vikend u Lonjskom polju 🐦

Vikend program idealan je za sve koji žele uživati u prirodi. Ulaznica za vikend program stoji 40 kuna po osobi, a u cijenu su uključeni brojni sadržaji.
Više informacija: https://bit.ly/2TvkHGz

Obogatite svoj vikend u Sisku kanuingom po rijeci Kupi. U Vurotu unajmite kajak i uživajte u predivnom krajobrazu. Avantura u oazi zelenila predstavlja pravi užitak za nezaboravan odmor i potpunu relaksaciju.

Rute i ostale informacije možete dobiti na broj telefona; 098/1727 911

 

14. ARS ORGANI SISCIAE

7.6. – NEDJELJA– 20.00
ARS ORGANI SISCIAE
Župna crkva Sv. Marije Magdalene – Sela