You are currently viewing Otvorenje izložbe fotografija “Život u objektivu”

Otvorenje izložbe fotografija “Život u objektivu”

U četvrtak, 3. rujna 2020. u Galeriji sv. Kvirina u zgradi doma kulture Kristalna kocka vedrine održat će se otvorenje izložbe fotografija pod nazivom “Život u objektivu”.

Organizator izložbe je Gradski muzej Sisak, a otvorenje će se održati u 11,30 sati. Izložba ostaje otvorena do kraja rujna 2020.

Fotografije prikazane na izložbi predstavljaju prisjećanje na događaje otprije 25 godina kada je u potpunosti uklonjena neposredna ratna opasnost koja se nadvijala nad gradom Siskom gotovo pune 4 godine. Zabilježen je život naših sugrađana, njihova sreća zbog povratka voljenih, ali istovremeno i tuga zbog izgubljenih života najmilijih, ratna razaranja, sreća prognanika zbog povratka u razorene i opljačkane domove, obnova razorenih objekata. Svi su ti događaji obilježili živote generacija ljudi u razdoblju Domovinskog rata i ostali zauvijek zabilježeni budućim generacijama kao sjećanje na vrijeme stvaranja moderne, suverene i samostalne Republike Hrvatske, nedosanjanom snu brojnih generacija Hrvata koji je napokon postao stvarnost potkraj 20. stoljeća. Svi su ti događaji zabilježeni kroz pisanu riječ u kolektivnoj memoriji generacije koja je stvarala hrvatsku državu, a kada se toj pisanoj riječi doda fotografija, to prisjećanje dobiva novu dimenziju – tom albumu fotografskih sjećanja na slavno razdoblje nerazdvojne sisačke i hrvatske povijesti pridružujemo fotografije sisačke novinarke i fotoreporterke Lee Krivošić.