You are currently viewing Obnova klupskih prostorija na stadionu Metalac

Obnova klupskih prostorija na stadionu Metalac

Nakon uređenja krova klupske zgrade, uređeni su i sanitarni čvorovi i svlačionice na stadionu Metalac.

U godini kada Sisak nosi titulu Europskog grada sporta puno se pozornosti posvećuje na poboljšanju sportske infrastrukture. Grad Sisak je ranije ove godine od Silaxa kupio nogometno i pomoćno igralište u Capragu koje koriste Nogometni klub Metalac i Ragbi klub Sisak.

”Grad je ovdje uložio preko 600 000 kuna jer je rekonstrukcija bila zahtjevna. Krenuli smo od krova, napravili nove podove, razvukli vodu i struju, grijanje nije postojalo stoga smo i to trebali riješiti. Nakon tih opsežnih radova, slijedili su oni kozmetički-zidovi i stolarija kako bi objekt bio energetski učinkovit.  Uredili smo sanitarni čvor i prostor gdje se djeca tuširaju. Sada su tu samo slatke brige, u koju boju obojiti i kako urediti koju svlačionicu”, rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček prilikom obilaska radova unutarnjeg uređenja prostorija. U prostoru koji koristi Ragbi klub Sisak obnovljena je toplinska stanica te sanitarni čvorovi.

metalac 3      metalac 4

Oba kluba koja koriste prostorije, Nogometni klub Metalac i Ragbi klub Sisak imaju bogatu povijest i brojne uspjehe. Uređenje terena i klupskih prostorija još su jedan kotačić koji pokreće sisačku sportsku priču. U prostor koji je Grad kupio za pola milijuna kuna nije ulagano od početka devedesetih, a u uređivanje prostora uključila se i Udruga Željezara, čiji su članovi pomogli u radovima.

”Čast nam je i zadovoljstvo što možemo pomoći u obnovi i poboljšanju uvjeta rada i djelovanja  NK Metalac, obzirom da okupljaju velik broj male djece. Klub je središte pozornosti stanovnika u Capragu pa se nadam da je ovo početak jedne nove suradnje”, rekao je predsjednik Udruge Dario Batnožić. NK Metalac okuplja više od 150 igrača, od omladinske do seniorske sekcije, a najviše je onih najmlađih.

”Djeca koja se bave nogometom u Željezari napokon imaju dostojanstvenu svlačionicu, napokon ne moramo brinuti o tome hoće li nam se uništiti strop i na koji način će se odvijati aktivnosti nakon treninga. Osim unutarnjeg uređenja, poboljšan nam je i teren te se nadamo da ćemo kroz iduća ulaganja i dio sa reflektorima, tako da možemo trenirati i u noćnim satima”, kaže Zoran Sertić predsjednik NK Metalac.

metalac 1      metalac 2

Početkom svibnja kroz zajedničku suradnju Grada Siska i Radio Siska na projektu Lajkam Sisak igralište se čistilo i uređivalo. Sredinom lipnja dovršena je zamjena krova na klupskim prostorijama, a najavljeni su radovi i u 2020.godini.

”Početkom iduće godine pokrećemo javnu nabavu za nove tribine čime će ovaj sportski kompleks dobiti sve ono što jedan ovakav objekt zaslužuje, dakle, nova staza, novo navodnjavanje trave kako bi bila kvalitetna za sva sportska natjecanja”, dodaje gradonačelnica.

Stadionom Metalac upravlja Športsko rekreacijski centar Sisak, a ravnatelj Josip Mrgan ističe važnost ulaganja i održavanja sportske infrastrukture: ”Imamo odgovornu zadaću da sve ovdje bude u redu, jer je uložen velik novac. Zadaća nam je i da se razvija kult sporta. Ovo je još jedan sportski objekt na području grada Siska koji je doveden do savršenstva”, zaključuje Mrgan.