You are currently viewing Novi stolovi i klupe od bijelog hrasta na brodu “Juran i Sofija”

Novi stolovi i klupe od bijelog hrasta na brodu “Juran i Sofija”

Brodom „Juran i Sofija“, već dvije godine upravlja Turistička zajednica Grada Siska. Brod je u vlasništvu #GradSisak, koji i ove godine podupire ulaganja u brod, te se na taj način dodatno obogaćuje turistička ponuda destinacije.
Danas smo na brodu postavili nove stolove i klupe od bijelog hrasta, nabavljenog s poplavnog područja rijeke Kupe iz Hrvatske i Slovenije.
Fenomenalna je ovo priča stvaranja “nečega” iz “ničega” našeg Siščanina Igora Kovača, koji je kreirao novi izgled klupa i stolova. Naši dragi putnici od sutra mogu uživati u novim kreacijama obrta THE ROOT OF LIFE Craftwork, tijekom panoramske vožnje brodom „Juran i Sofija“, uz koju turisti na jedinstven način mogu doživjeti povijesnu jezgru Siska te prirodu koja ga okružuje.
Brod „Juran i Sofija“ izgrađen je 2003. godine u sisačkom brodogradilištu. Od početka nosi isto ime, po Juranu, sinu hrvatskog bana Tome Bakača Erdödya, utamničenog od Osmanlija i njegovoj ženi Sofiji, koja ga pokušava osloboditi. Istoimena povijesna drama Ivana Kukuljevića Sakcinskog koja se zove još i „Turci kod Siska“, prva je novija hrvatska drama izvedena na hrvatskom jeziku, 1839. godine u Sisku, a priča i danas živi zahvaljujući kazališnim predstavama i izložbama.
Croatia Full of life podržava nastojanja Turističke zajednice Grada Siska pri kreiranju turističke ponude destinacije, te je projekt upravljanja brodom “Juran i Sofija” sufinanciran na natječaju Hrvatske turističke zajednice za dodjelu sredstava lokalnim turističkim zajednicama na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu u 2023. godini.