You are currently viewing NKČ Vlado Gotovac u ponedjeljak opet otvara svoja vrata

NKČ Vlado Gotovac u ponedjeljak opet otvara svoja vrata

Nakon razornog potresa koji je zadesio i Sisak, Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac morala je privremeno zatvoriti svoje odjele. Dječji odjel pretrpio je najveću štetu, tako da je bio zatvoren još 28.prosinca.
„U ovom potresu smo ostali bez Dječjeg odjela koji je toliko razrušen da je tamo nemoguće raditi. Upravo smo danas preselili dio stvari uz pomoć naših vatrogasaca u Odjel za odrasle, gdje će privremeno biti smješten Dječji odjel. Odjel u Rimskoj zadobio je manje štete, ali bilo je dosta potrganih polica i knjiga. Napravili smo reviziju, tako da ćemo u ponedjeljak 25.siječnja početi s normalnim radom za naše korisnike. Odjel Caprag imao je manje štete koje smo sanirali“, pojašnjava ravnateljica Dubravka Šurlan.
Do 1.travnja neće se naplaćivati zakasnina. „Ipak, pozivam sve korisnike da vrate knjige jer nam trebaju . Poseban apel upućujem korisnicima Dječjeg odjela jer smo tamo ostali bez dijela fonda knjiga. U cilju nam je da se što više knjiga vrati u Odjel za odrasle i u Odjel Caprag. Pokrenuli smo i nekoliko akcija, tako da ćemo vrlo brzo obnoviti dječji fond“, dodaje Šurlan.

foto: Facebook stranica Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac