You are currently viewing Na Ciglanskoj grabi označena hodačka staza te uređeno dječje igralište i vježbalište

Na Ciglanskoj grabi označena hodačka staza te uređeno dječje igralište i vježbalište

Nacionalni projekt „Živjeti zdravo“ kojeg provodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo zaživio je i u Sisku, na Ciglanskoj grabi. Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, a vodi ga dr. Sanja Musić Milanović. HZJZ je Gradu Sisku dostavio formirane setove opreme koji potiču na kretanje, označena je hodačka staza te je uređeno dječje igralište i vježbalište.

Uz hodačku stazu postavljene su sprave za vježbanje, a neke od njih su klupa za vježbanje snage, preče, hodalica za kardiovaskularne vježbe, fitnes set za osobe u invalidnim kolicima, sprava za istezanje nogu, a tu su još i stalak za bicikle, stolić i klupa za prematanje beba i dojenje, koš za otpatke te solarna LED svjetiljka.

U cilju dodatne motivacije obitelji s djecom na provođenje slobodnog vremena na otvorenom, na Ciglarskoj grabi uređen je i dječji park u kojem su postavljene nove sprave poput klackalice za djecu s teškoćama u razvoju, njihalice, grede za balansiranje na tri razine, penjalice s mrežom, korpe ljuljačke. Na igralištu je postavljen i koš za odvajanje otpada, stolić i klupa za prematanje i dojenje, društvena igra školica te antistres podloge.

(sisak.hr)