You are currently viewing MUF: Šumski & Zarkoff

MUF: Šumski & Zarkoff

U subotu, 19.9. ispred Kluba mladih Skwhat dolazi nam odličan glazbeni sastav Šumski iz Zagreba i najaktivniji sisački producent Zarkoff! Dođite na jednu od posljednjih svirki na otvorenom prostoru i uživajte uz dobru glazbu!

PROGRAM:
20:00 – zagrijavanje (umjesto VRATA) 🙂
21:30 – ŠUMSKI
23:00 – ZARKOFF

ŠUMSKI:
Šumski su davne 1991. godine osnovali Kornel Šeper i Marin Juraga, a status kultnog zagrebačkog benda donio im je njihov drugačiji i sasvim jedinstven zvuk, nastao pod utjecajem cijelog niza glazbenih stilova, od afra, krauta, new wavea, avant-popa, prog-rocka pa sve do glazbe iz crtanih filmova. Osim u Hrvatskoj, nastupali su u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Mađarskoj, Nizozemskoj, Češkoj, Belgiji, Makedoniji, Bugarskoj, Švicarskoj, Danskoj, Njemačkoj i Velikoj Britaniji. Šumski su objavili pet albuma – „Lov na vile“, „Safari“, „Baba spava“, „Ronioci“, prošlogodišnji – „Ostrvo ledenog kita“, čija je krilatica “Za depresivno vrijeme – veseli depresivni hitovi!”. Novi uzlet benda obilježile su svirke prošlog ljeta po važnijim festivalima u regiji – Exit, INmusic i SuperUho, kao i fantastične recenzije novog albuma u hrvatskim i slovenskim medijima te prisustvo na skoro svim listama albuma godine.

www.facebook.com/Sumskizvuk
https://sumski.bandcamp.com

ZARKOFF:
“Rajković svoj rodni Sisak, unatoč slici industrijskog grada i rafinerije u nestajanju, smatra vrlo inspirativnom sredinom. “Taj grad ima nešto posebno. S jedne strane, sasvim je udoban i pun zelenila, a s druge tako ruševan i depresivan, neke ulice su napola napuštene. Često me sve to podsjeća na znanstveno-fantastični roman ‘Ubik’ Philipa. K. Dicka – kao da ti se raspada pred očima, ali zapravo je s druge strane OK. Presjek ljudi mi je fascinantan, od naj hard core primitivizma koji postoji do nadrealnih devijacija, od kojih su neke zapravo genijalne i briljantne. Subjektivan sam, ipak se u toj okolini prepoznajem.” Nacional, 2016.

Nakon dugo vremena sisački glazbenik i producent electro/darkwave/techno zvuka dolazi nam u prostore Kluba mladih Skwhat! Zarkoff je sa svojih petnaestak godina karijere ostavio važan trag na regionalnoj i europskoj klupsko-koncertnoj sceni, a nije ostao nepoznat ni lokalnoj ekipi željnoj mračnije elektronike. Svima vama koji se još niste susreli sa Zarkoffom, toplo preporučujemo da večeras navratite do najpoznatije sisačke šumice i svakako bacite oko na cjeloviti Nacionalov prilog:
https://www.nacional.hr/zarkoff-samozatajna-hrvatska-zvijezda-elektronske-glazbe/

https://web.facebook.com/Zarkoff.music/?fref=ts
http://www.zarkoff.com.hr
https://soundcloud.com/zarkoff
https://www.discogs.com/artist/782565-Zarkoff

ŠANK – postoji
UPAD – ne postoji

Vidimo se!