You are currently viewing Meet up: SMART TOURISM 5.0

Meet up: SMART TOURISM 5.0

  1. virtualni susreti o turizmu – turistički profesionalci o after-corona turizmu

Srijeda, 17.6.2020., 10h-14h – ONLINE

U srijedu, 17. lipnja 2020.g. s početkom u 10 sati, održat će se 2. virtualni susreti o turizmu i ponovo okupiti niz renomiranih stručnjaka, kako bi razmijenili informacije, iskustva i ideje o poslovanju za vrijeme i nakon corona-krize, o aktualnim turističkim trendovima i novim načinima i modelima poslovanja nakon višemjesečnog perioda bez putovanja.

Nakon vrlo uspješnih 1. virtualnih susreta turističkog sektora i organizatora renomiranih turističkih evenata u Hrvatskoj, koji su ostvarili gotovo 1.300 prijava, konferencija ovog puta ugošćuje, pored hrvatskih, i vrhunske brandove i njihove partnere iz EU – ESPA/Europsko udruženje toplica i inovativni sajam poslovnih evenata Conventa iz Slovenije te konferencija Apriori turizam iz BiH. Sudionici će imati priliku čuti najnovije turističke informacije od direktora Hrvatske turističke zajednice i Slovenske turistične organizacije, dok će organizatori eminentnih poslovnih evenata predstaviti svoje planove i otkriti nam kada ćemo se ponovo vidjeti uživo.

Kako se refokusirati u „novom normalnom“ savjetovat će nas lifestyle trenerica Patricia Diesel, autorica Keep It Simple Now iz SAD-a, a sudjelovanje su potvrdili stručnjaci iz regije i EU, kao što su:, Csilla Mezösi, direktorica ESPAe / Mađarska, Siyka Katsarova, potpredsjednica ESPAe / Bugarska, Maja Pak, direktorica STO / Slovenija, Kristjan Staničić, direktor HTZ, Miha Kovačić i Gorazd Čad, suosnivači Convente / Slovenija, Josipa Terzić-Rezić, direktorica konferencije Apriori turizma / BiH, Ognjen Bagatin, inicijator Poduzetničkog Mindseta, Andrea Škerlj, voditeljica HOW Festival, Adriano Požarić, direktor konferencije Internet Adria, Adem Braco Suljić, direktor samita MEETEX, Ingrid Badurina Danielsson, direktorica festivala Taste the Mediterranean, Damjana Domanovac, direktorica sajma PLACE2GO, Leila Krešić-Jurić, direktorica HTI konferencije i Ivana Kolar, direktorica konferencije Može li turizam 365? i projekta SMART TOURISM 5.0. Partner i suorganizator događanja je SLO-CRO Poslovni klub.

Susreti se održavaju online, a na sudjelovanje su pozvani turistički profesionalci iz Hrvatske i regije koji će moći postavljati pitanja panelistima i komentirati putem chat-a. Sudjelovanje je besplatno, uz obveznu prijavu na www.smarttourism.live gdje je objavljen i program događanja.

Ova platforma ima za cilj uspostaviti komunikaciju među turističkim stručnjacima koji će govoriti o očekivanoj budućoj potražnji u turizmu i putovanjima nakon COVID19, koje (nove) proizvode ponuditi i kako se pripremiti za nove uvjete poslovanja, koje tehnologije mogu pomoći turističkom sektoru i što je potrebno učiniti sada kako bismo (i dalje) bili uspješni. Neupitno je da i turizam ulazi u epohu „super-pametnog društva 5.0“ u kojem je sve podređeno dobrobiti čovjeka: robotika, umjetna inteligencija, cirkularna ekonomija, održivost i općenito stvaranje okruženja zdravog za život čovjeka i razvoj društva.

Pozivamo Vas da se pridružite virtualnoj raspravi, razmijenite iskustva i upoznate kolege koji promišljaju o novim prilikama za razvoj turističke ponude. Vidimo se online!