Na valovima rijeke Kupe

Na valovima rijeke Kupe manifestacija je koja se održava u nekoliko mjeseci na samoj rijeci ili na obalama rijeke Kupe, počevši od 22. ožujka – Svjetskog dana voda do 5. lipnja kada se obilježava Svjetski dan zaštite okoliša. Manifestacija ima jako izraženu ekološku komponentu jer su svi programi u sklopu manifestacije usmjereni upravo na podizanje svijesti o zaštiti okoliša, zaštiti rijeka te aktivno uključuju sudjelovanje mladih.
Manifestacija je specifična jer uključuje programe iz različitih djelatnosti kao što su: sport, kultura i ekologija.

21.3.2020.

Ekološka akcija čišćenja rijeke Kupe kod Vurota-Svjetski dan voda

Ekološka akcija čišćenja

Ekološka akcija čišćenja rijeke Kupe odvija se povodom 22. ožujka Svjetskog dana voda. Ekološka udruga Kupa-Vurot smještena je u istoimenom selu selu Vurot, postoje tri godine i redovito održavaju akcije čišćenja Kupe.

6.4.2019.

Sajam OPG-ova

Sajam zdrave prehrane

Sajma zdrave prehrane održava se na sisačkom Korzu,u sklopu manifestacije U srcu grada. Riječ je o lokalnom sajmu zdrave hrane i domaćih proizvoda koji tradicionalno ne propuštaju ljubitelji dobre hrane.

13.4.2019.

Državno prvenstvo u maratonu u kajaku i kanuu

Maraton u kajaku i kanuu na mirnim vodama

Kajak kanu klub „Odra“ Sisak već tradicionalno organizira Državno prvenstvo u maratonu u kajaku i kanuu na mirnim vodama.  Utrke se odvijaju između ušća rijeke Odre i rijeke Kupe. 

28.4.2019.

Biciklijada rijekom Kupom

Biciklijada "Bicikliramo rijekom Kupom"

Biciklijada je sportsko-rekreativni događaj u organizaciji BK Roda i Turističke zajednice grada Siska.  Cilj ove biciklijade je istražiti skrivene kutke i vizure rijeke Kupe u dužini 50-ak km. Relacija biciklijade Sisak-Vurot-Letovanić-Sisak.

4.6.2019.

Dječji dan grada - grad na tri rijeke

Dječji dan grada

Grad Sisak, Dom kulture Kristalna kocka vedrine i TZ grada Siska svake godine organiziraju program za Dječji dan grada koji se održava na Šetnici Slave Striegla. U sklopu programa održava se Likovna kolonija DV Sisak Novi, natjecanje na poligonu Crvenog križa, Kronološka tablica – natjecanje u znanju povijesti grada Siska, radionica i degustacija zdrave hrane za djecu, interaktivni program uz izradu velikih balona od sapunice, pop-up likovni program na otvorenom i predstave.

15.6.2019.

Ekološka akcija čišćenja

Ekološka akcija "Volimo Kupu trajno"

Tradicionalna, 24. po redu, ekološka akcija čišćenja korita rijeke Kupe pod nazivom „Volimo Kupu trajno“ održava se povodom Svjetskog dana zaštite okoliša. Akciju organizira Ronilački klub Sisak, uz pomoć Kajak kanu kluba „Odra“, Zajednice športskih ribolovnih udruga – Sisak i Državne uprave za zaštitu i spašavanje – Područni ured Sisak.