You are currently viewing Luka Stefano Ciprić izborio nastup na Svjetskom karate prvenstvu u Čileu

Luka Stefano Ciprić izborio nastup na Svjetskom karate prvenstvu u Čileu

U Rijeci se od 04.-06.10.2019. okupilo se 1917 natjecatelja iz 25 zemalja na jakom međunarodnom karate turniru 19. Croatia Open.
Ovo je ujedno četvrti i zadnji kvalifikacijski turnir nacionalne vrste kadeta, juniora i ml. seniora za SP u Čileu krajem ovog mjeseca.

Na ovom turniru gdje su se odlučivali zadnji putnici za Čile, nastupili su prvog dana i članovi Karate kluba Tigar: Roko Dumbović, Tia Škrljac i Nikolina Golomboš.

Roko je nastupio u kategoriji kadeta do 52kg gdje gubi prvi meč od iskusnijeg protivnika iz Italije.

Tia Škrljac je nastupila u kategoriji kadetkinja do 54kg, prvi meč dobiva 4:0 protiv protivnice iz Bugarske, drugi meč gubi 0:1 od taktički jače protivnice iz Italije koja ulazi u finale i povlači našu Tiu u dodatne borbe za broncu. Prvi meč prolazi protivnicu iz Srbije 1:0, drugi meč 5:1 protiv domaće protivnice, a meč za broncu gubi odlukom sudaca nakon rezultata 0:0 te se plasira na 5.mjesto.

Nina je odradila izvrstan turnir gdje je nedostajalo malo sreće da ostvarimo plasman na SP. Nina je krenula jako i u prvom meču 5:0 pobjeđuje protivnicu iz Italije, nakon toga neugodnu natjecateljicu iz Slovačke 5:1, zatim sudačkom odlukom nakon 0:0 protivnicu iz Srbije, te nesretno gubi od domaće protivnice 0:2. U meču za broncu pobjeđuje protivnicu iz Srbije 6:1.

Drugi dan turnira nastupali su naši juniori; Lucija Bunjevac juniorke +59kg i Luka Stefano Ciprić juniori +76kg. Lucija ovog puta nije uspjela izboriti značajniji plasman u svojoj kategoriji.
Luku je francuz zaustavio u polufinalnom meču, ipak Ciprić je ostvario borbu za broncu koja mu je ovog puta izmakla. Iako je ovog puta završio na 5. mjestu bez medalje, Ciprić si je ovim plasmanom osigurao odlazak na Svjetsko prvenstvo u Čile.

Još jedan fantastičan vikend je iza “tigrića” za koje ipak nema stajanja jer već idući vikend slijedi novi val natjecanja.