You are currently viewing Kupom u Sisku ponovno plovi brod Juran i Sofija

Kupom u Sisku ponovno plovi brod Juran i Sofija

Brod Juran i Sofija, koji je prošle godine bio na temeljitom remontu, opet plovi Kupom u Sisku i od 27. lipnja ponovno će biti na raspolaganju turistima. Brod je u vlasništvu Grada Siska kojim upravlja Park prirode Lonjsko polje. Grad Sisak sufinancirao je veliku obnovu broda s oko 100.000 kuna koja je obuhvatila popravak motora, nadogradnju instalacije do nabavke novog sonara te stolova i klupa za posjetitelje. Prvoj vožnji nakon obnove broda pridružila se danas gradonačelnica Kristina Ikić Baniček sa zamjenicima Markom Kričkom i Ivicom Rendulićem.

-U plovidbama brodom Juran i Sofija uživat će naši sugrađani i njihovi gosti. Želja nam je ojačati ovdašnju turističku ponudu i obogatiti je obližnjim parkom Prirode Lonjsko polje, ali i na održiv način koristiti resurse koje Sisku daje priroda. Posebno mjesto tu imaju rijeke na kojima je Sisak gradio svoju povijest i koje ne smije biti zanemarene ni u budućnosti – rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Brod Juran i Sofija plovi subotom, nedjeljom, praznicima i blagdanima s isplovljavanjima kod Malog kaptola u 11 i 13 sati.
Plovidba broda na kružnoj relaciji Mali Kaptol – Stari grad – Mali Kaptol, traje sat vremena.
Za djecu do 7 godina karta se ne plaća, a za one malo starije cijena karte je 20 kuna. Cijena karte za vožnju brodom u paketu s vikend programom u Parku prirode Lonjsko polje je 55 kuna.

Broj telefona za rezervacije je 044/672-080 ili 044/611-190

Izvor: https://sisak.hr/kupom-u-sisku-ponovo-plovi-brod-juran-i-sofija/