You are currently viewing Konzervatorski odjel u Sisku dobitnik „Nagrade Vicko Andrić“ za 2020. godinu

Konzervatorski odjel u Sisku dobitnik „Nagrade Vicko Andrić“ za 2020. godinu

Etnologinja i konzervatorica Beata Gotthardi Pavlovsky, Konzervatorski odjel u Sisku i pročelnica Ivana Miletić Čakširan te Društvo za očuvanje šibenske baštine Juraj Dalmatinac nagrađeni su „Nagradom Vicko Andrić“ za izvanredna postignuća u području zaštite kulturne baštine u Hrvatskoj za 2020. godinu. Uz zahvalu na predanosti i velikom angažmanu u zaštiti kulturne baštine nagrade će se laureatima dodijeliti 28. rujna 2021. godine.

Godišnja nagrada dodijeljena je Konzervatorskom odjelu u Sisku i pročelnici Ivani Miletić Čakširan za izvanredna postignuća u području zaštite kulturne baštine na potresom pogođenom području Sisačko – moslavačke županije. Osobnom predanošću i upornošću u rješavanju složenih situacija koje su se nizale jedna za drugom te očuvanjem konzervatorskih načela i vrijednosti i u trenucima kada su osobni životi bili ugroženi, apsolutno zaslužuju i više od priznanja struke godišnjom nagradom. Rezultati toga rada i tako visoko profesionalnog pristupa imat će dugotrajan pozitivan učinak na konzervatorsku praksu i djelovanje u kriznim situacijama.

Odluke o dodjeli tog najvišeg strukovnog priznanja za 2020. godinu donesene su na sjednici Odbora „Nagrade Vicko Andrić“, održanoj 7. rujna 2021. godine u Ministarstvu kulture i medija RH. Odluku o nagrađenima donio je Odbor „Nagrade Vicko Andrić“ u sastavu: Davor Trupković – predsjednik Odbora, Tajana Pleše, Lidija Nikočević, Zvonko Bojčić, Lana Križaj, Radoslav Bužančić, Vesna Pascuttini-Juraga, Mirna Sabljak i Tatjana Horvatić.