You are currently viewing Koncert u dvorištu: Mr. Lee & IvaneSky

Koncert u dvorištu: Mr. Lee & IvaneSky

Gradska galerija Striegl vas poziva na super magični koncert i jedinstveno glazbeno iskustvo Mr. Lee & IvaneSky!
Ovu subotu, 9/7/2022, u 21,30 h, dođite na koncert u dvorište Holandske kuće u Sisku.
Imat ćemo i pregršt drugih uzbudljivih iznenađenja – stoga, nemojte propustiti ovaj nezaboravni sisački petak.
Ulaz je besplatan i slobodan!
____________
Jedinstveni glazbeno-scenski projekt Mr.Lee & IvaneSky svojim prvim albumom ‘Colors’ osvojio je publiku i kritiku.
Energijom nabijeni live nastupi Mr.Lee & IvaneSky poseban su multimedijski glazbeni događaj koji bez problema može pronaći svoje mjesto na pozornicama europskih glazbenih metropola.
Mr.Lee & IvaneSky izrasli su iz projekta Strukturne ptice, koji je pred nekoliko desetljeća prethodio kasnijim inkarnacijama Let2, te konačno Let3, a u zadnjih nekoliko godina fermentirao u kazališnom i filmskom glazbeno-scenskom djelovanju Damira Martinovića Mrleta – Mr.Lee i Ivanke Mazurkijević – IvaneSky. Uz ovaj pokretački duo na nastupnom albumu ‘Colors’ sudjeluje još cijeli niz sjajnih glazbenika. Prije svega tu je jezgro benda koje čine gitaristi Vlado Simcich Vava (Turisti, ex-Laufer) i Dražen Baljak (Let3), te bubnjar Ivan Bojčić Bin(Morso, Let3). Uz njih na albumu su između ostalih gostovali i Matija Dedić (klavir), Darko Jurković Charlie (Gitara), Bobo Grujičić(bubanj), Ivan Valušek (bas, sitar), Rene Mazurkijević (klarinet) i drugi, a produkciju potpisuju Matej Zec i Iztok Turk.
U nizu sjajnih osvrta na nastupe Mr.Lee & IvaneSky, između ostalog je napisano:
”Uz sjedeći tip koncerta, sva smo svoja osjetila mogli usmjeriti kroz originalnu i zanimljivu eksperimentalnu glazbu koja je od samog početka plijenila pažnju publike. Teatralnim nastupom poveli su na čudesno putovanje koje je na momente djelovalo poetično, a potom energično i avanturistički nastrojeno.
U određenim trenucima su očaravali toliko da se cijeli nastup činio nadrealnim, a s druge strane na nekim dijelovima si poželio jednostavno zaklopiti oči i prepustiti se prekrasnom Ivankinom vokalu i pjesmama koje su pretežito bile na engleskom jeziku. Uz njezin glas i pojavu, na stageu se odigrala prava audio-vizualna poslastica koja je bila popraćena zanimljivom elektronikom i zvukovnom eksperimentiranju i manipulacijama za koje je bio zadužen Mrle. ” (Leonora Bedić, Muzika.hr)
”Ivanka Mazurkijević gotovo se preko (te jučerašnje) noći prometnula u novu nam primadonu, ako se treba govoriti o pjevačicama na domaćoj sceni, što na nezavisnoj, što na onoj popularnijeg karaktera. Snagom svoje izvedbe jednostavno vas zakuca za stolac i na prvom refrenu je teško pojmiti da je to ona zajebantica iz žovijanog Stampeda. Mrle je pak više bio za elektronskom opremom ‘okićenom’ galonom vode koji mu je isto služio kao instrument, a manje za bas gitarom… Glazba potpuno neomeđena strujala je od elektronike, zvuka indijskog sitara, preko americana balada, do na kraju maestralnog rock transa kad su Vavi ‘popustile kočnice’ i kad se činilo da će svaki tren u naletu katarze probiti zvučnik pojačala vratom gitare… ”(Zoran Stajčić, Ravno do dna)
”Sad je već jasno da su muzički i životni partneri Martinović i Mazurkijević kreirali kvalitetan kulturni proizvod koji je spreman predstavljati hrvatsku kulturu u inozemstvu.” (Zoran Tučkar, Muzika.hr)
”Bilo je iznimno simpatično i dinamično jer su se glazbenici mijenjali kao na kolodvoru. Čas je ovaj sjedao za klavir, u drugom su pak svi nestali s pozornice da bi ostali samo Ivanka i njena gošća, a onda bi se opet pojavili svi s još jednim gostom na trećoj gitari. Ovo je pridonijelo atmosferi koncerta jer sam u tim razmjenama i rošadama dobio dojam svečanosti i eskluzivnosti koju su, vjerujem, Mrle i Ivanka htjeli postići. Njihov avangardni pop predstavio nam se sinoć na najbolji mogući način, koncertom za koji sumnjam da je bilo tko ostao i najmanje razočaran.” (Tin Đudajek, Ziher.hr)
Unutar suradnje Martinović/Mazurkijević nastali su:
sountrack album “Sonja i bik”, sountrack album “Kauboji”, “Colours”, sountrack “Mačka na vrućem limenom krovu”, dječiji album/slikovnica “Kišni Razdraganci” i “Sailor” – albumi koji sublimiraju filmske i kazališne uratke ovih autora.
Za “Kišne razdragance” su osvojili Porina za dječiji album godine 2020.
U protekle dvije godine izdali su albume “Ja sam ona koja nisam”, “I’m Alive”, “Magelli” sve autorska glazba nastala uglavnom za predstave Paola Magellija.
Trenutno rade “Lizustratu” na Splitskom ljetu čija premijera je 27.7.