You are currently viewing Koncert povodom 70. rođendana

Koncert povodom 70. rođendana

Požurite i osigurajte si mjesto za folklorno-scenski spektakl koji je pripremio FA “Ivan Goran Kovačić” Sisak
TKO? Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić Sisak
ŠTO? Koncert povodom 70. rođendana
KADA? 3.12.2022. u 19 sati
GDJE? Sportska dvorana Zeleni brijeg Sisak
ŠTO TI JE ČINITI? Kupiti ulaznicu za koncert.
GDJE I KADA SE MOGU KUPITI ULAZNICE? Ulaznice su u prodaji od *1.11.2022* u @AMK knjižara i papirnica Sisak ili putem e-mail adrese ulaznice.faigk@gmail.com po cijeni od 70,00 kn.
Povodom jubilarnog 70. rođendana Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić organizira vokalno – instrumentalno – plesni koncert.
Profinjenost i eleganciju na pozornicu donijet će nam koreografija Branka Šegovića „Stari splitski plesovi“. Glazbenu obradu je uredio Marin Katunarić, a naš ju Ansambl izvodi od davne 1981. godine.
Ležerni titraji prožeti mekoćom i finoćom karakteristike su koje splitske plesove ističu pored drugih. Prekrasne nošnje, pogotovo ženske, pozornost će vam privući svojom raskošnošću. Crnu platnenu košulju i suknju s oštrim naborima, brnicu, ukrašavaju čipkom prošivene traversa, fjok i berta, odnosno pregača, mašna i marama. Za muške karakteristični su svileni levantski pojas i crvenkapa s ravnim tjemenom. Plesovi od kojih se sastoji koreografija su monfrina, četvorka i razigrana šaltin polka.
Dostojanstvenost, sofisticiranost i izvanredan stil naši će plesači i plesačice pokušati spojiti s tipičnom dalmatinskom „fjakom“ koju ćete nadam se i vi osjetiti gledajući ovu koreografiju.