You are currently viewing KONCERT Od Beethovena do Stinga

KONCERT Od Beethovena do Stinga

 

Za sve one koji nisu još upoznati s radom i životom našeg sugrađanina…evo nekoliko informacija. 🎼🎵🎶
Josip Joe Meixner: Život za glazbu
Postoje veliki klavirski virtuozi i glazbeni inovatori, ali način na koji Josip Joe Meixner interpretira dušu glazbe nije samo jedinstven, već i emocionalno vrlo snažan.
Glasovir je počeo svirati u dobi od sedam godina. S dvanaest godina počeo je skladati, improvizirati i svirati na prvim koncertima.
U petnaestoj godini uslijedio je njegov prvi angažman kao klavijaturista.
Arsen Dedić, Dado Topić, Zdenka Kovačiček, Radojka Šverko, Kazalište “Komedija”, samo su neka imena s kojima je Josip Joe Meixner na početku svoje karijere surađivao.
Nešto kasnije, boraveći u Los Angelesu, postao je pijanist za zvijezde poput Trini Lopeza, skladao je za Disney Channel, Fox Channel i postao traženim event-specijalistom na međunarodnoj sceni te svirao, između ostalih za Kevin Costnera, Larry Flinta i Ursulu Andress. Po povratku u Austriju dijelio je pozornicu s Elton Johnom i Lisom Stansfield na spektaklu protiv AIDSa Life-Ball i u suradnji sa manufakturom klavira Bösendorfer održao koncert u dvorani bečkih Filharmoničara, znamenitom Musikvereinu.
Josip Joe Meixner je skladatelj, producent, glazbeni znanstvenik koji se posvetio glazbenoj medicini i terapiji glazbom i utemeljitelj piano medicine®. No ponajprije, on je pijanist. Svaki puta kada njegovi prsti dotaknu tipke klavira, on u glazbi udahne život i dušu.
Što je to što svaki od njegovih koncerata čini tako posebnim?
Sa svojim jedinstvenim i originalnim aranžmanima, Josip Joe Meixner stvara novu umjetničku formu, u kojoj sjedinjuje elemente klasične, jazz i soul glazbe. Bez obzira svira li “Clair de Lune” od Debbusyja ili “Fragile” Stinga, uvijek je riječ o soulu s elementima klasike i jazza.
Pijanist koji se na svjetskim pozornicama osjeća kao kod kuće, majstor i čarobnjak klavijature – Josip Joe Meixner.