You are currently viewing Koncert Ave Maria

Koncert Ave Maria

Koncert Ave Maria organizira udruga Siscia Vox Mundi, u suradnji sa Sisačkom biskupijom, Župom i Bazilikom Sv. Kvirina Biskupa, Župom Uzvišenja Sv. Križa i Glazbenom školom Frana Lhotke u Sisku.
Na koncertu će se izvoditi djela hrvatskih, posebice sisačkih skladatelja posvećenih Blaženoj Djevici Mariji.
Izvođači su sisački glazbenici Margareta Klobučar, Iva Mihelić, Tihana Herceg Ivšić, Robert Jakica, Katedralni zbor Uzvišenja sv. Križa, Koralisti Sisačke biskupije, Tamburaški kvartet Glazbene škole Frana Lhotke, sve pod ravnanjem Jelene Blašković.

Njegovanje vlastite kulture, glazbene tradicije i ostavštine omogućuje da se svaki pojedinac osjeća pripadnikom lokalne ali i svjetske kulturne zajednice. Poznavanje uvažavanje i promišljanje djela naših prethodnika zaslužuje aktualizaciju kroz prizmu suvremene perspektive. Takav pristup omogućuje puninu življenja u kulturi, njegujući estetsku i društvenu komponentu identiteta građana.
Grad Sisak je tijekom svih stoljeća svoje povijesti imao snažnu kulturnu scenu, na svim umjetničkim područjima. Unazad nekoliko godina primjećuje se ponovni intenzivni kulturni život grada kroz tradicionalne umjetničke, ali i nove umjetničke struje kroz rad kritičke mase stručnih entuzijasta. Njihova je svrha pružiti građanima kulturnu raznolikost svih umjetničkih izričaja.

Da bi čovjek živio puninu svog bića, potrebno mu je osim hrane za tijelo, i hrana za duh i um. Ovim koncertom, a i svim projektima koje Udruga Siscia Vox Mundi organizira i producira, želimo građanima pokloniti hranu za um i duh.

Program ovog koncerta mišljen je kao posveta hrvatskim, posebice sisačkim skladateljima koji su s posebnim štovanjem i inspiracijom glazbeno oplemenili štovanje lika Blažene Djevice Marije.
Koncert će se održati 21. studenoga u Bazilici Sv. Kvirina u Sisku, s početkom u 20h, te će se tijekom koncerata pridržavati svim epidemioloških mjera i uputa.

Koncert će se moći i pratiti uživo, na facebook stranicama udruge Siscia Vox Mundi i Sisačke biskupije.