You are currently viewing Književni natječaj za nagradu ”Korzo slova”

Književni natječaj za nagradu ”Korzo slova”

Književni natječaj za nagradu ”Korzo slova”,

Rok prijave: 15. rujan 2021.

Društvo hrvatskih književnika, Ogranak Sisačko-moslavačke županije

raspisuje

JAVNI NATJEČAJ

za književnu nagradu ”Korzo slova”,

za najbolju neobjavljenu knjigu Sisačko-moslavačke županije 2021.

Propozicije natječaja:

 1. Na natječaj se mogu prijaviti autori s prebivalištem u Sisačko-moslavačkoj županiji koji dosad nisu stekli punu književnu afirmaciju članstvom u Društvu hrvatskih književnika DHK ili Hrvatskom društvu pisaca HDP. Osnovni cilj natječaja je otkriti, promovirati i uključiti u književni život kvalitetne i nedovoljno poznate autore s područja Sisačko-moslavačke županije.
 2. Nagrada se sastoji od priznanja, istoimene skulpture ”Korzo slova”, rad akademske kiparice Irene Škrinjar i tiskanja nagrađene knjige.
 3. Natječaj je otvoren za sve književne žanrove: poezija, haiku poezija, aforizmi, zbirke priča ili eseja, novele, romani, drame…
 4. Natječaj je javan. Svaki autor prijavljuje se punim imenom i prezimenom. Uz prijavu se u zasebnom Word dokumentu treba nalaziti kratki biografski zapis (najviše do deset rečenica), adresa stanovanja te kontakt e-mail i broj telefona ili mobitela.
 5. Tekstovi i traženi podatci šalju se isključivo elektronskim putem na e-mail adresu: dhk.smz@gmail.com, zaključno do 15. rujna 2021. godine.
 6. Tekstovi uvršteni u knjigu trebaju biti napisani hrvatskim književnim jezikom ili na jednom od hrvatskih dijalekata, otipkani na računalu u programu Microsoft Office Word (obavezno u jednom, zajedničkom Word dokumentu), oblik slova Times New Roman, veličina slova 12. Svaka sljedeća pjesma, priča ili npr. poglavlje romana obavezno mora počinjati na novoj (sljedećoj) stranici.
 7. Svaki autor može prijaviti samo jednu neobjavljenu knjigu.
 8. Ne postoji dobno ograničenje prijave na natječaj.
 9. Prihvatljivo je ako je dio tekstova uvrštenih u knjigu ranije objavljen u književnim časopisima, na književnim portalima ili na društvenim mrežama.
 10. Nije prihvatljivo ako je bilo koji dio uvrštenih tekstova objavljen u prethodnim, samostalnim knjigama autora koji se prijavljuje na natječaj. Ako se radi o dramskom tekstu, uvjet je da isti nije javno izveden pred publikom.
 11. O nagradi će odlučiti tročlano stručno povjerenstvo u sastavu: Željka Lovrenčić, Siniša Matasović i Tihana Petrac Matijević, pobjednica prvog izdanja natječaja.
 12. Finalisti natječaja bit će javno objavljeni najkasnije do 31. listopada, a pobjednik najkasnije do 15. studenog 2021. godine.
 13. Tisak knjige, promocija i javna dodjela priznanja i skulpture očekuje se u prosincu 2021. godine ili u prvoj polovini 2022. godine, ovisno o epidemiološkim i inim okolnostima.
 14. Nagradu ”Korzo slova” moguće je primiti samo jednom.
 15. Za sva pitanja i moguće nejasnoće, zainteresirani autori mogu se obratiti na e-mail adresu: dhk.smz@gmail.com ili na broj mobitela: 091 577 0112.

Natječaj i realizacija nagrade provode se uz potporu Sisačko-moslavačke županije i Grada Novske.