You are currently viewing Klara Prpić – viceprvakinja Europe u kickboxingu

Klara Prpić – viceprvakinja Europe u kickboxingu

Srebro i broncu osvojila je Siščanka Klara Prpić na Europskom kickboxing prvenstvu u Mađarskoj.
Od 24. do 31 kolovoza 2019.god. u Gyoru- Mađarska, održalo se Europsko prvenstvo u kickboxingu za djecu,kadete i juniore.
Na natjecanju je sudjelovalo 2.500 sudionika iz 39 zemalja Europe.
Reprezentacija Hrvatske je nastupila sa 65 natjecatelja, od kojih je jedna bila natjecateljica sisačke „CROATIE“, Klara Prpić, u kadetskoj kategoriji do 65 kg., u disciplinama kicklight i lightcontact.
Prpićeva je prošle 2018.god.u istoj kategoriji, u disciplini kick- light osvojila treće mjesto, što je i ove godine potvrdila, te se okitila brončanom medaljom.
Nakontoga je nastupila u disciplini lightcontact,gdje je bila još uspješnija i nakon četvrtfinalne pobjeda nad Talijankom LatizijomCasale i polufinalne pobjede nad predstavnicom LihtenstainaLeonieWanger, došla u finalni dio natjecanjau kojem je tijesno izgubila od Njemice AnneYsewyn i osvojilasrebrenu medalju i titulu kadetske, Europske viceprvakinje, što predstavlja njen veliki uspjeh kao i njenog matičnog kluba „CROATIE“ iz Siska.
Posebnu radost priuštila je Prpićeva svojim trenerima Saši Smiljaniću i Josipu Perkoviću, koji su ovim rezultatom potvrdili kvalitetan rad u klubu.
Stručne savjete na borilištima u Mađarskoj davao je trener Josip Perković, koje je Prpićeva uspješno provodila, što je u konačnici rezultiralo brončanom i srebrenom medaljom na Europskom prvenstvu.
Potreno je istaknuti uspješan nastup cjelokupne reprezentacije Hrvatske koja je u ukupnom poretku od 39 zemalja zauzela odlično sedmo mjesto.