You are currently viewing Karlstadt Kunst Cabaret večeras na KULturnom ljetu Doma kulture

Karlstadt Kunst Cabaret večeras na KULturnom ljetu Doma kulture

U sklopu KULturnog ljeta večerašnja predstava GK Zorin dom Karlovac “Karlstadt Kunst Cabaret” se prebacuje u Dom INA Rafinerije nafte Sisak zbog najavljenog lošeg vremena. Ulaznice se mogu preuzeti od 15 do 19,30 sati u Kazalištu 21 i od 20 do 21 sat u Domu Rafinerije.

Redatelj predstave je Peđa Gvozdić. Cabaret je predstava koja na zanimljiv i duhovit način dočarava kako su Karlovčani preživjeli sva povijesno-politička previranja od najezde Turaka, Prvog svjetskog rata, Drugog svjetskog rata, Domovinskog rata te ulaska u EU. Saznat ćemo kako je živio Karlovčanin toga doba, kako živi danas, koje su ga muke mučile i kakva ga je sreća snašla.

Glumački tim sačinjen je od glumaca koji su vješti u sviranju instrumenata, plesu i pjevanju i koji će kroz pjesmu, suze i smijeh oživjeti povijest. Koristeći neke od narodnih napjeva ovog kraja pa sve do modernih pjesama drugih zemalja koje su globalizirale naš grad i našu kulturu, predstava istražuje identitet jednog malog grada u centru velike Europe, potrebu za očuvanjem tradicije te posljedice modernizacije i globalizacije.