You are currently viewing K67 Supertonik Sessions

K67 Supertonik Sessions

Vrijeme je za obavezni predljetni plesnjak u dvorištu HoKu-a, uz zvukove iz K67, u petak, 7. lipnja od 22h!

Za pultom kioska ove noći će biti Le Chocolat Noir, producent, izvođač i DJ iz Siska, umjetnik prebogate karijere i zavidnog broja izdanja. LCN će kabinu podijeliti s Omarom, prijateljem s početaka glazbenih otkrivanja. Obojica su desetljećima uronjeni u glazbu i preostaje nam samo vidjeti na kakva će ih zvučna putovanja inspirirati K67 i najrasplesanije sisačko dvorište.

Legendarni K67, djelo genijalnog slovenskog dizajnera Saše J. Mächtiga, kiosk koji je desetljećima služio za novine, informacije, fast food, autobusne karte i usputnu kavu; u zbirci njujorške MoMa-e, u sadašnjosti berlinskog Kreuzberga i sisačke Holandske kuće, ovaj put će svoj pult velikodušno staviti u službu DJ pulta – jedan K67 je upravo takvu ulogu imao na njujorškom Times Squareu, kroz projekt Times Square Transmissions u organizaciji The Lot Radia, tijekom kojeg su DJ-i zaposjeli K67 na čitavih mjesec dana.
Projekt realiziran uz podršku Grada Siska.

Upad slobodan!

Prvi je ovo od tri partyja u sklopu novog ciklusa elektroničke glazbe K67 Supertonik
Sessions, u kojemu kultni kiosk slovenskog dizajnera Saše Mächtiga postaje DJ kabina.

Nakon što je svjetsku slavu stekao u njujorškoj MoMa-i još u sedamdesetima, te ponovno u svibnju 2021. kao cjelomjesečni postav na Times Squareu u sklopu projekta „Times Square Transmissions“, legendarni K67 poslužio je kao inspiracija za novi sisački ciklus elektroničke glazbe pod nazivom K67 Supertonik Sessions. Zahvaljujući Gradu Sisku, restaurirana su dva K67 kioska, od kojih je jedan našao svoje mjesto u dvorištu Holandske kuće. Kao što je njegov tvorac i zamislio, ovaj modularni kiosk prilagodio se i ovom zadatku, pa će u petak K67 postati punopravna DJ kabina.

Može biti slika sljedećeg: tekst "HOKU K67 Supertonik Sessions ŠRC ngostitel ugostiteliptvo stitel iteliotvo otvo SANK 7/6/24 LCN/ LCN/Omar Omar"