You are currently viewing Izložba fotografija „Živim Sisak“

Izložba fotografija „Živim Sisak“

Izložbu fotografija možete pogledati u slijedećim terminima:

  • petak, 11.12.2020. od 11 do 18 sati,
  • utorak, 15.12.2020. od 11 do 18 sati,
  • srijeda 16.12.2020. od 11 do 18 sati,
  • četvrtak, 17.12.2020. od 11 do 18 sati,
  •  petak, 18.12.2020. od 11 do 18.00 sati.

Broj osoba u Gradskoj galeriji Striegl ograničen je na 15 osoba, s toga #ostanimoodgovorni i poštujmo sve mjere Nacionalnog stožera tijekom održavanja izložbe.

„Živim Sisak“ je projekt koji je osmišljen da se odvija u četiri ciklusa tj. kroz četiri godine, gdje bi članovi FotoKluba fotografirali događaje u našem gradu koje organizira Grad Sisak, udruge grada Siska, sportski klubovi grada Siska itd… Na kraju svake godine UO FKSK organizira interni foto-natječaj, na kojem se od svih pristiglih fotografija članova FK biraju najbolje fotografije, te se od izabranih fotografija organizira izložba.

Po završetku svih ciklusa, od svih izloženih fotografija planira se tiskanje  monografije pod nazivom „Živim Sisak“, koja bi bila trajni zapis o društvenim, kulturnim i sportskim događanjima, kao i povijesnim, urbanim i prirodnim vrednotama našeg grada.

Uz svestranu pomoć Gradske galerije Striegl, organizirali smo prvu izložbu fotografija te smo završili prvi ciklus fotografiranja koji se odvijao u specifičnim vremenima trajanja pandemije COVID-19. Usprkos teškim, izazovnim vremenima i ograničenom kretanju u našem gradu život nije stao, naprotiv, odvijala su se kulturna i sportska događanja, a neka od njih smo zabilježili svojim fotoaparatima. Teme naše prve izložbe fotografija su: koncerti, predstave, sportska i ostala društvena događanja.

Pandemiji usprkos, ovom izložbom želimo pokazati da naš grad živi i diše punim plućima u ovim izazovnim vremenima.