You are currently viewing Izložba fotografija – Rastemo zajedno 2021.

Izložba fotografija – Rastemo zajedno 2021.

Posjetite Izložbu fotografija volonterskih programa provedenih tijekom 2021. na području Sisačko-moslavačke županije kojom se obilježava Međunarodni dan koordinatora volontera (5.11.) i Međunarodni dan volontera (5.12.).

Izložba je postavljena u sisačkoj Gradskoj galeriji Streigl u izložbenom prostoru Holandske kuće (Rimska 10, 1. kat) od 8. prosinca 2021. do 7. siječnja 2022. godine, od utorka do subota u periodu 11:00-18:00 sati.

Izložba je otvorena platforma za predstavljanje aktivnog volonterskog djelovanja koja pokazuje široke mogućnosti doprinosa poboljšanju kvalitete života i izvan uvriježenih područja volontiranja.

Postavljena je šestu godinu zaredom s ciljem promocije važnosti volonterskog doprinosa pojedinaca za razvoj zajednice i poticaja razvoja kvalitetnih, inovativnih i održivih volonterskih programa.

Ovogodišnja izložba je odraz katastrofe koja je zadesila Županiju te su većim dijelom zastupljene fotografije volontiranja u kriznim situacijama, ali nudi i nadu jer prikazuje aktivno uključivanje mladih kao i aktivnosti volontiranja na manifestacijama kojima se šalje poruka zajedništva i vjere u budućnost.

Izložene fotografije osamnaest organizatora volontiranja prikazuju i promiču vrijednosti humanizma, jednakosti, ravnopravnosti, ljudskih prava, demokracije, održivog razvoja, mira i nenasilja. Volontiranje je aktivnost koja afirmira navedene vrijednosti, omogućujući nam da rastemo kao osobe, rastemo kao organizacije, rastemo kao društvo!

Izložbom želimo zahvaliti organizacijama i volonterima na trudu i kreativnosti u pokretanju promjena te potaknuti širenje volonterske mreže i stvaranje novih sadržaja koji poboljšavaju život i jačaju otpornost naše zajednice.

Izložbu postavlja Agencija lokalne demokracije Sisak u okviru projekata Volonterska mreža i Volonterski centar Sisak

Izložbu sufinanciraju Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Grad Sisak.

Stajališta izražena u ovoj publikaciji isključiva su odgovornost Agencije lokalne demokracije Sisak i ne održavaju nužno stajalište Grada Siska i Ministarstva.