You are currently viewing Iz Siska od sada zajednička karta za HŽ i Flixbus

Iz Siska od sada zajednička karta za HŽ i Flixbus

Kako integrirani prijevoz zauzima sve važnije mjesto u budućnosti
održive vožnje te postaje alternativa korištenju osobnih automobila, to više pružatelja usluge prijevoza vidi budućnost upravo u zajedničkoj suradnji. Ovakav korak u budućnost potvrdila je i prva suradnja europskog lidera u prijevozu putnika autobusom te nacionalnog željezničkog putničkog prijevoza.

FlixBus i HŽPP umrežili su svoje prednosti te su od danas europske destinacije poput Beča, fRima, Pariza ili Praga približene destinacijama poput Bjelovara, Siska, Zaboka ili Koprivnice.

Gotovo 170 novih dnevnih polazaka i 70 novih destinacija
U posljednjih nekoliko godina, FlixBus je razvio najveću međunarodnu mrežu autobusnih linija s preko 400.000 dnevnih veza u 30 zemalja.

Surađujući s HŽ Putničkim prijevozom u ovu globalnu mrežu uključeno je dodatnih 70 destinacija iz Središnje Hrvatske s gotovo 170 dnevnih polazaka.

Zahvaljujući ovoj suradnji putnici sada mogu planirati svoje putovanje do najpoželjnijih europskih destinacija kombinirajući vožnju vlakom i autobusom. Oni koji putuju vlakom od/do Zagreba iz smjera Siska, Bjelovara, Križevaca, Koprivnice, Zaboka, Krapine i Karlovca te svih mjesta kroz koja prolazi vlak mogu zajedničkom kartom oba prijevoznika putovati direktno u 10 europskih zemalja poput Njemačke, Italije ili Francuske uz kratko presjedanje s vlaka na autobus.

Dostupne kombinirane destinacije i karte mogu se pronaći već danas na besplatnoj mobilnoj aplikaciji i web stranici FlixBusa
te blagajni željezničkog kolodvora Sisak.

˝Od samih početaka misija FlixBusa jest osigurati svima udobno i jednostavno putovanje. Povezivanje različitih modela prijevoza na pametan način ključno je u provedbi ove misije. Suradnja s HŽPP-om, sljedeći je korak u budućnost integriranog putovanja i mogućnost jednostavnog putovanje za sve.˝ – izjavio je Ante Grbeša, direktor za FlixBus CEE South regiju.

Željeznički prijevoz ekološki je najprihvatljiviji i održiv na dulji rok. U skladu s time HŽ Putnički prijevoz svoju razvojnu politiku usmjerava prema poslovnim i društvenim ciljevima koji počivaju na načelima održiva razvoja. Prilagođavanjem izazovima mobilnosti i povećanju kvalitete usluge HŽPP promiče integrirani prijevoz kojim se unaprjeđuje mobilnost stanovništva u cilju poboljšanja kvalitete života građana.

˝Uvođenjem integriranog linijskog prijevoza stvara se dodana vrijednost te će građani moći koristiti jednu kartu za prijevoz vlakom i autobusom, a ovakva prijevozna ponuda dio je pozitivne europske prakse i vjerujemo da ćemo je uskoro ponuditi i u drugim većim gradovima. Korištenjem javnog prijevoza rasterećuju se gradske prometnice stoga se nadam da će građani biti zadovoljni ovom uslugom i manje koristiti prijevoz automobilima.“ – izjavio je Željko Ukić, predsjednik Uprave HŽPP.