You are currently viewing Humanitarna akcija za uređenje Dječjeg doma Vrbina

Humanitarna akcija za uređenje Dječjeg doma Vrbina

Prije nekoliko mjeseci Park prirode Lonjsko polje ugostio je fotografkinju Ivu Lulić i multimedijskog umjetnika Zdenka Bašića koji su djecu iz Dječjeg doma Vrbina preobrazili, na kratko, u vile i vilenjake na bajkovitim lokacijama Čigoča, Kratečkog i Mužilovčice. To fotografiranje je bio dio humanitarno-umjetničkog projekta „Naša ljubav za njihova srca“ kojeg provodi Javna ustanova „Regionalni koordinator Sisačko-moslavačke županije“ i kojoj je cilj prikupiti financijska sredstva za uređenje Dječjeg doma Vrbina.

Sada kreće druga faza. Fotografije su izrađene i stavljene na prodaju, a sav novac ide za obnovu i uređenje zgrade i prostorija Doma.

„Trenutačno je u domu 26 djece i ostalo je 11 dvokrevetnih soba koje treba urediti, potrebni su kreveti, radni stol, stolica, ormar, zastori, tepisi, madraci, stolarija, brušenje parketa, krečenje gletanje, isušivanje vlage, rekonstrukcija sanitarnog prostora.“ – pojašnjavaju organizatori humanitarne aukcije.

Fotografije se mogu kupiti od 1. studenoga 2020. godine do 9. veljače 2021. godine. Novčana sredstva prikupljat će na račun sredstava posebne namjene, broj računa: HR5623400091511097425, otvorenog koda Privredne banke Zagreb d.d., s naznakom: Donacija za „Naša ljubav za njihova srca“.

Dodatne informacije možete dobiti na broj telefona 044/544-204 ili na e-mail adresu: donacije@simora.hr, kontaktirati direktno Županijsku razvojnu agenciju SIMORA, ili Maria Čelana, direktora, na broj mobitela 092 198 7676.