You are currently viewing Grad Sisak produžuje sufinanciranje najamnine do 31. prosinca

Grad Sisak produžuje sufinanciranje najamnine do 31. prosinca

Grad Sisak produžio je sufinanciranje najamnine do 31. prosinca 2021. građanima s područja grada Siska čije su nekretnine uslijed posljedica katastrofalnog potresa 28. i 29. prosinca 2020. godine, postale neuporabljive za stanovanje. Mjesečna najamnina iznosi do 1.000,00 kuna mjesečno, a građane kojima je istekao ugovor o najmu stana pozivamo da dostave važeći ugovor prijavljen u Poreznoj upravi.

Sufinanciranje najamnine odnosi se na građane čiji su objekti nakon provedenog brzog pregleda statičara dobili oznake:

– PN2 – potrebne mjere hitne intervencije i

– PN1 – potreban detaljan pregled.

Sufinancirani iznos najamnine kojeg Grad Sisak osigurava do 31. prosinca 2021. godine, uplaćivat će se na račun najmodavaca na temelju sklopljenog ugovora o najmu koji je prijavljen Ministarstvu financija, Poreznoj upravi, u iznosu navedenom u ugovoru o najmu, ali ne više od 1.000,00 kuna mjesečno.

Budući se, sukladno Odluci Vlade Republike Hrvatske, građanima s crvenim oznakama najamnina sufinancira od strane države, Grad Sisak nastavlja sufinancirati najamninu građanima čiji objekti imaju žute naljepnice.

Građani sve informacije mogu dobiti u izmještenom središtu gradske uprave u Ulici Marijana Cvetkovića 8, od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati ili na broju telefona: 635-502.

Podsjetimo, najamninu za one iz crvenih objekata financira država.