You are currently viewing Grad Sisak: Izdavanje propusnica

Grad Sisak: Izdavanje propusnica

Vezano za Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka, koju je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, upućujemo sve osobe s prebivalištem na području Grada Siska da se zabrana ne odnosi na:
• stanovnike koji zahtijevaju hitnu medicinsku skrb – propusnice izdaje izabrani liječnik obiteljske medicine
• vitalne obiteljske razloge, poput pružanja skrbi djeci i starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština – propusnice izdaje nadležni stožer civilne zaštite
• putovanja na posao i s posla, ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće – propusnice izdaju odgovorne osobe u pravnoj osobi
Stožer civilne zaštite Grada Siska izdaje samo propusnice za osobe koje imaju vitalne obiteljske razloge, poput pružanja skrbi djeci i starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština.
Propusnica nije potrebna za kretanje unutar Grada Siska. Grad Sisak obuhvaća naselja: Sisak, Binjski kut, Budaševo, Bukovsko, Crnac, Čigoć, Donje Komarevo, Gornje Komarevo, Greda, Gušće, Hrastelnica, Jazvenik, Klobučak, Kratečko, Letovanci, Lonja, Lukavec Posavski, Madžari, Mužilovčica, Novo Pračno, Novo Selo, Novo Selo Palanječko, Odra Sisačka, Palanjek, Prelošćica, Sela, Stara Drenčina, Staro Pračno, Staro Selo, Stupno, Suvoj, Toplovac, Veliko Svinjičko, Vurot i Žabno.

Osobe s prebivalištem na području grada Siska koje imaju djecu ili starije osobe u obitelji izvan grada Siska, a o kojima moraju vitalno skrbiti, mogu dobiti propusnicu. Za dobivanje propusnice potrebno je ispuniti zahtjev za izdavanje propusnice (Zahtjev u privitku teksta) te ga poslati na e-mail stozer@sisak.hr

Stožer civilne zaštite Grada Siska izdat će propusnicu za izlazak  i ulazak u mjesto prebivališta te je tražitelju dostaviti na njegovu e-mail adresu. Osoba je dužna imati propusnicu kod sebe i pokazati je nadležnima na zahtjev.

Ukoliko niste u mogućnosti poslati zahtjev za propusnicu e-mailom,  niti primiti propusnicu e-mailom, možete je predati u gradskoj upravi, Rimska ulica 26,  radnim danom od 9 do 14 sati.