You are currently viewing Glazbeno-scensko djelo „U početku bijaše…“ u subotu u atriju Gimnazije

Glazbeno-scensko djelo „U početku bijaše…“ u subotu u atriju Gimnazije

Nakon prošlogodišnje premijere mjuzikla “Stolice” na Ionescovu istoimenu dramu u atriju Gimnazije Sisak, u suradnji s dramskom skupinom Gimnazije Sisak pod vodstvom Natalije Miletić te učenicima smjera krojač Strukovne škole Sisak pod mentorstvom Sanje Tomašinec, Sisački Kontrapunkt sprema novu poslasticu.

Novo glazbeno-scensko djelo “U početku bijaše…” bit će premijerno izvedeno u subotu,18.siječnja2020. godine s početkom u 20 sati, na stubištu Gimnazije Sisak. Glazbeno-scensko djelo inspirirano je staroslavenskom mitologijom i bazirano na knjizi Hrvatska narodna mitologija: Biserje priča čarobnog carstva drevnih vremena autora Nikole Sučića, a nastalo je u suradnji članova zbora Gimazije Sisak te voditelja zbora Roberta Jamesa Hudulina.

”Pridružite nam se te se zajedno s nama vratite u davni i zaboravljeni svijet naših predaka, u svijet obavijen velom tajne i mistike, prožet vječnom borbom dobra i zla, svjetla i mraka, punog junaka, zlikovaca i najneočekivanijih bića”, poručuju iz Gimnazije.