You are currently viewing Glazbena tribina + Dub party!

Glazbena tribina + Dub party!

U subotu, 28. prosinca u Klubu mladih Skwhat udruga Alternacija organizira tribinu te party u cilju osvještavanja lokalne zajednice o postignućima mladih osoba vezanih uz dub scenu i soundsystem kulturu. Ugostit ćemo troje mladih neafirmiranih glazbenika koji će iz različitih perspektiva progovarati kako o uspjesima tako i o poteškoćama na svom glazbenom putu. Pozivamo stoga sve zainteresirane za glazbenu produkciju, opremu, poduzetničke pothvate u području glazbe, ali i sve vas koji želite saznati nešto više o tematici vezanoj uz domaću dub scenu da posjetite tribinu 28.12. u Skwhatu! Nakon tribine, slijedi party! 🙂

Na tribini će gostovati:
Igor Shantea – Igor nam dolazi iz Banove Jaruge blizu Kutine. Živi u Zagrebu već skoro 10 godina i isto toliko se uz dnevni posao (embedded programer) bavi izradom MIDI kontrolera koje je ispočetka radio samo za sebe, a potom i za ostale po narudžbi. Svi njegovi kontroleri bazirani su na slobodno dostupnoj, otvorenoj i besplatnoj platformi (OpenDeck) koju je stvorio nakon nekoliko godina razvoja, a koju i dalje razvija i unapređuje. Što se tiče same glazbe, pokušava ne razmišljati previše o žanrovima i podjelama, ali ipak najviše voli dub i srodne stilove. U setovima je najbliži nekom psihodeličnom dub zvuku kojeg uvijek proširuje raznim drugačijim stilovima. Igor će se u okviru tribine fokusirati na svoja postignuća u inovatorstvu glazbene opreme pa pozivamo sve vas koji se bavite ili želite baviti stvaranjem bilo kakve vrste elektroničke glazbe da uputite Igoru sva pitanja vezana uz spomenutu tematiku!

Luka Sertić – Priča oko Roadtrippersoundsystema započela je još 2011. godine. Vedran Šimunec (Little Vex) i Luka Sertić (Roadtripper3000) upoznali su se na partiju i nedugo zatim oformili sastav RoadTrippers (reggae, ska, psydub). Nakon nekoliko godina gostovanja na raznim festivalima, u klubovima i restoranima javila se ideja o stvaranju sound sistema koji bi promicao dub/bass kulturu na prostoru Siska i okolice. Izgradnja Roadtripper Soundsystema započela je krajem 2018. te je isti u potpunosti završen do sredine 2019. godine, a sadrži čak šest scoop-ova u bas sekciji. Ručno je sastavljen u Kaliforniji i potom poslan u kontejneru na svoj najveći put preko oceana. Ova je tribina stoga idealna prilika da bolje upoznate Luku i saznate kako je točno vaš sugrađanin došao na ideju stvaranja vlastitog soundsystema, zbog čega se u njemu rodila želja za buđenjem dub scene u Sisku te koji su mu planovi za budućnost.

Ticija – Vrijeme je za plesanje. Skidanje diva s ramena i za pronalazak svojih krila. Ticija je rođena Zagrepčanka koja je odrasla u Australiji. Na povratku u Zagreb, ostvario joj se san. Prvi nastup se odvio 2016. godine u Mastersu. Nakon toga su se svirke počele češće organizirati. Mogli ste je čuti u Pločniku, Medici, Močvari, u gradu Sisku te u Karlovcu. Ticija dolazi pod nazivom „DUB Ritual“ uz svrhu da potakne publiku da odleprša na jedan put oko svijeta i da se oslobodi od bilo kakvih problema i stresa kroz ples. Kroz njezine setove možemo čuti tonove koji potječu iz raznih zemalja svijeta koji su međusobno stopljeni i preliveni terapijom finog bassa.

Njezin glavni cilj je producirati svoju glazbu no dok strpljivo čekamo, možemo uživati u njezinim muzičkim izborima i topljenju raznih zvukova DUB-a za dobar i uspješan plesni ritual.

Tribina: od 20 sati
Party: od 22 sata

Za ostale detalje pratite event!