You are currently viewing Festival Kupske noći u Sisku donosi pregršt sadržaja, zabave i odlične glazbe

Festival Kupske noći u Sisku donosi pregršt sadržaja, zabave i odlične glazbe

Rijeka Kupa je puls grada Siska, njegov prepoznatljiv simbol, a festival Kupske noći nudi pregršt sadržaja na samoj obali rijeke Kupe u centru grada, dok ujedno slavi i samu rijeku. Kupske noći i ove godine su u znaku kulture i umjetnosti u javnom prostoru, sportova na rijeci i zabavnih događanja, a programi su namijenjeni svim generacijama.

Svake godine festival donosi novi programski segment, a ove godine su to mali noćni market i Kulturan ulični festival. U sklopu noćnog marketa na otvorenom u
samom centru grada posjetitelji će moći kupiti i degustirati proizvode lokalnih proizvođača, ali i isprobavati fini street food.

Kulturan ulični festival u organizaciji cirkusko-izvedbenog kolektiva Cirkorame donosi kroz tri dana 6 predstava koje će se održati na Šetnici, a u kojima će moći uživati sve generacije: Antuntun/Klaun Ludek, Cirkultura/Kesten i Papaja, Cirkorama/Čarolija šešira, Loop cirkus/El Cric, Cirk Pozor/Niske pobude i visoke pete i
Cirkorama/Milica.

Večernji program zadužen je za glazbu, a ove godine u petak će se održati posebno izdanje programa elektroničke glazbe Pulse u sklopu kojeg će nastupiti Felver i Omar. Felvera nije dovoljno predstaviti kao DJ-a, budući da je u svojih 25 godina stvaralaštva postao nezaobilazni dio hrvatske elektroničke scene, kao glazbenik, organizator, vizionar, medijator i gospodin. Od Cosmic Disco večeri u Aquariusu, preko kultnog Stereo Studia koji je oblikovao zagrebačku klupsku scenu, pa sve do današnjeg projekta Stereotip kojeg uređuje s najboljim svjetskim DJ-om Dixonom, Felver je nezaobilazni element na eventima elektroničke glazbe pa je tako logično da svojom vrhunskom glazbenom selekcijom i neponovljivom energijom bude dio i Pulse edicije ovogodišnjih Kupskih noći. U specifičnom riječnom ambijentu, uz miris Kupe i kolovoški zalazak Sunca, uljepšat će i rasplesati jedan topli, kasnoljetni sisački petak.

U subotu u Sisak dolaze Žen i Dimitrije Dimitrijević, a festival zatvaramo nedjeljnim koncertima Borisa Štoka i Natali Dizdar.

Boris Štok je talentirani riječki glazbenik, skladatelj i tekstopisac, prepoznatljiv po svom snažnom vokalu; estetikom, senzibilitetom i stilom izdvaja se iz dobro poznate hrvatske glazbene matrice i svakim novim korakom čvrsto utabava svoj glazbeni i autorski put, a na koncertima osigurava izvrsnu atmosferu.

Natali Dizdar jedna je od najupečatljivijih glazbenica na hrvatskoj sceni. Svojim impresivnim vokalnim sposobnostima te snažnim i svevremenim pjesmama, koje se rado slušaju i pjevaju, osvaja mnoga srca i duše.

 

Jedna od najljepših sisačkih manifestacija, Kupske noći, održava se u organizaciji Grada Siska i Turističke zajednice, a posjetiteljima nudi niz događanja uz već tradicionalnu Kupsku alku i Šikljadu, utrku kupskih čamaca – šiklji te Aeroshow.

Kupska alka je stara viteška igra iz Sinja u sisačkom kraju doživjela je svoje preinake te u raznim varijantama zabavlja ljude. U Sisku se u sklopu manifestacije Kupske noći održava Kupska alka. Članovi tima i predstavnik organizatora nalaze se u čamcu na motorni pogon. Članovi tima naizmjence iz sjedećeg položaja jednom rukom gađaju alku. Predstavnik organizatora vozi čamac, a član tima ima zadatak pogoditi obruč iz čamca. Program se odvija u suorganizaciji sa UDVDR klub Vrbina.

Šikljada je veslački dvoboj kupskih čamaca šiklji, u duljini od 200 metara s dva okreta oko bove. Program se odvija u suorganizaciji sa Udrugom lađara Sisak.
Kupska šiklja, drveni čamac karakterističan za tok rijeke Kupe od Petrinje do Siska, vrlo je značajna za razvoj našeg kraja i život stanovnika na kupskim obalama.

U Sisku u sklopu manifestacije Kupske noći, u zračnom prostoru iznad rijeke Kupe održava se svake godine zrakoplovni program Air show. Letački je to program iznad rijeke Kupe između dva mosta u Sisku. Program se odvija u suorganizaciji s Aeroklubom Sisak.

Ova tri dana idealna su prilika da upoznate i otkrijete Sisak, ali i uživate u sadržajima koje su organizatori pripremili ove godine.

Program Festival Kupske noći

Petak – 27. 8. 2021., Šetnica Slave Striegla
16,00 – 19,30 – Kupska alka
18,00 – 20,00 – Kulturan ulični festival: Antuntun/Klaun Ludek; Cirkultura/Kesten i Papaja
20,00 – 24,00 – Večernji glazbeni program: Pulse Special Edition: Felver + Omar
23,00 – Književni kompas SMŽ: Poetsko-glazbena večer (Društvo hrvatskih književnika)
Izdvojeni programi:
19,00 – 23,00 – Noćni market (Pješačka zona kod sata)
21,00 – 22,00 – Puštanje lampiona (Rokić)
18,00 – 21,00 – Zabavni park (kod Malog Kaptola)

Subota – 28. 8. 2021., Šetnica Slave Striegla
11,00 – Šikljada
18,00 – 20,00 – Kulturan ulični festival: Cirkorama/Čarolija šešira; Loop cirkus/El Cric
21,00 – završetak Šikljade i dodjela medalja
21,00 – 24,00 – Večernji glazbeni program/koncerti: Žen; Dimitrije Dimitrijević
Izdvojeni programi:
17,00 – 22,00 – animacijski program: Zabava za pet uz Šareni svijet (Šetnica Slave Striegla)
19,00 – 23,00 – Noćni market (Pješačka zona kod sata)
11,00 – 21,00 – Zabavni park (kod Malog Kaptola)

Nedjelja – 29. 8. 2021., Šetnica Slave Striegla
18,00 – 20,00 – Kulturan ulični festival: Cirk Pozor/Niske pobude i visoke pete; Cirkorama/Milica
20,00 – 23,00 – Večernji glazbeni program: Boris Štok; Natali Dizdar
23,00 – Vatromet za kraj festivala
Izdvojeni program:
19,00 – 23,00 – Noćni market (Pješačka zona kod sata)
11,00 – 21,00 – Zabavni park (kod Malog Kaptola)

 

 

Glavni organizatori Kupskih noći 2021. su: Turistička zajednica grada Siska i Grad Sisak.

Ovogodišnji sponzori, prijatelji i sudionici manifestacije su: INA, Zagrebačka banka, Coca-Cola, Sisački vodovod, Gradska galerija Striegl, Komunalac Sisak d.o.o., Gospodarenje otpadom Sisak d.o.o., Mlin i pekare d.o.o. Sisak, Dom kulture Kristalna kocka vedrine, Jorge pirotehnika, Aeroklub Sisak, Udruga Lađara Sisak, Udruga Lađarica Sisak, Auto Promet Sisak, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH.

Izvor: http://budidobro.com/kupske-noci-sisak-2021/