You are currently viewing Festival glazbe, knjiga i stripova u Sisku

Festival glazbe, knjiga i stripova u Sisku

Gradski muzej Sisak i Turistička zajednica grada Siska pokreću mali festival urbane kulture koji ima za cilj okupljanje ljubitelja glazbe, knjiga i stripova.

Ovaj jedinstveni festival gleda prema budućnosti kulturnog razvoja grada. Festival glazbe, knjiga i stripova ili GIKS FEST ima za cilj popularizaciju urbanog način života i uživanja u dobroj glazbi i čitanju.

Na festivalu će se moći nabaviti vinil ploče koje su ponovno postale popularne nakon duge dominacije CD-a. Retro izričaj koji nude ploče trebao bi potaknuti i na ponovno korištenje gramofona kao sredstva za prijenos zvuka. Prodaja ploča organizirana je u suradnji s prodavaonicom rabljenih ploča Analogni zvuk iz Zagreba.

Knjige će ove godine prezentirati nakladnička kuća Sandorf iz Zagreba koja se svojom iznimnom ponudom i hrabrom uređivačkom politikom izdvaja na tržištu knjiga. Među knjigama koje je izdala mogu se izdvojiti knjige Saše Dracha „Priče o jazzu i drugi zapisi“, Dana Mazura i Alexandera Dannera „Svjetska povijest stripa: od 1968. do danas“, „Svijet jazza – od Adorna do Johna Zorna“ urednika Saše Dracha, knjiga razgovora s legendarnim autorom Alan Forda, Maxom Bunkerom, ali i niz drugih izdanja. Na festivalu će se moći nabaviti i stripovi poput kultnog Alana Forda te niza drugih junaka, a bit će postavljen i jedan štand za sve one koji žele doći i mijenjati svoje stripove.

U popratnom programu festivala održat će se još niz zanimljivih događanja među kojima će biti kreativne radionice za djecu, radionica puštanja ploča s gramofona, a nakladnička kuća Sandorf održat promociju knjige. Posebno zanimljiv bit će i pub kviz općeg znanja Kvizopija na temu popularne kulture, a uključuje glazbu, knjige i stripove. Ako vam je ova tema bliska, okupite i vi svoju ekipu i prijavite se za sudjelovanje! Prijave za kviz mogu se slati na link: https://bit.ly/giks-kviz

Nikada nije kasno za uživanje u dobroj glazbi, knjigama i stripovima zato dođite na GIKS FEST, 04. 09. 2021. od 11 do 22 sata u dvorištu Holandske kuće, Rimska 10.