You are currently viewing Dvodnevni seminar tradicijskih instrumenata u organizaciji FA Ivan Goran Kovačić

Dvodnevni seminar tradicijskih instrumenata u organizaciji FA Ivan Goran Kovačić

Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić 25. i 26.srpnja organizira dvodnevni seminar na temu tradicijskih instrumenata.

„Unatoč korona krizi zbog koje smo morali odgoditi naše brojne koncerte, potrudili smo se ponuditi sadržaje kojima možemo zadovoljiti sve preporuke Nacionalnog stožera, ali i našim građanima ponuditi edukaciju iz tradicijskih instrumenata. FA Ivan Goran Kovačić organizira seminar tradicijskih instrumenata u suradnji sa solistom LADA Stjepanom Večkovićem“, kaže glasnogovornica ansambla Marija Mitar. Dvodnevni seminar održat će se u OŠ Ivana Kukuljevića. Kotizacija iznosi 200 kuna, a broj sudionika je ograničen. Instrumenti kojima će se sudionici baviti na radionici su diplica, dvojnica, trojka, samica, gajde, dude, istarski i dalmatinski mih, vela i mala rožanica i lijerica.

„Otvoreni smo i za one koji se već bave sviranjem ovih instrumenata i onih koji bi htjeli pogledati kako to izgleda. Važno nam je kod ljudi stvoriti interes za sviranje tradicijskih instrumenata“, dodaje Mitar.

Prijave se primaju na e-mail tomislav.gec@gmail.com ili na broj mobitela 091 899 6108 do 20.srpnja.  U prijavi je potrebno navesti ime i prezime, ansambl ili KUD iz kojeg sudionik dolazi, instrument za koji se osoba prijavljuje te posjeduje li taj instrument, broj mobitela (broj mobitela roditelja ako je riječ o maloljetnoj osobi).