You are currently viewing Donatorski koncert za kulturne institucije Siska, Petrinje i Gline

Donatorski koncert za kulturne institucije Siska, Petrinje i Gline

U sklopu obilježavanja 160. obljetnice osnutka Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, u utorak 4. svibnja, u palači HAZU-a održat će se donatorski koncert za kulturne institucije Siska, Petrinje i Gline.

Potresom 29. prosinca 2020., u Sisku, Petrinji i Glini srušeno je gotovo sve, pa i zgrade u kojima djeluju razne kulturne institucije, ističu iz HAZU-a.

Kako bi pomogla njihovoj skorašnjoj obnovi i potaknula revitalizaciju kulturnih sadržaja, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, u sklopu obilježavanja svoje 160. obljetnice, uz potporu Ministarstva kulture i medija RH organizira donatorski koncert s pozivom javnosti za doniranje novca uplatom na već postojeći račun Vlade RH otvorenim za pomoć obnove nakon potresa.

Na koncertu nastupaju Zagrebački solisti i njihovi gosti, vodeći hrvatski i svjetski glazbenici, violončelistica Monika Leskovar, sopranistica Martina Zadro i gitarist Petrit Çeku.

Na repertoaru koncerta su Elegija Rudolfa Matza, Simfonija u G-duru, br. 88, IV. stavak Josepha Haydna, Ave Maria iz opere Otello Giuseppea Verdija, Asturija, za gudače Isaaca Albeniza u obradi Petrita Çekua, te Simfonija u d-molu, Op. 12, br. 6 i La casa del diavolo, G506 Luigija Boccherinija.

Zbog epidemioloških mjera koncert se održava bez nazočnosti publike te će se moći pratiti u izravnom prijenosu na programu HTV3 i na platformi HRTi.

Koncert prate i komentiraju predstavnici kulturnih institucija Banovine: ravnatelj Glazbene škole “Fran Lhotka” u Sisku Tomislav Ivšić, ravnatelj Hrvatskog doma Petrinja Milan Herceg, te organizatori glazbenih festivala u Sisku i Petrinji, pijanist Karlo Ivančić i muzikologinja Valentina Badanjak Pintarić.

Donacije za kulturne institucije Siska, Petrinje i Gline mogu se uplatiti na račun: Vlada Republike Hrvatske; “Pomoć za obnovu nakon potresa”, HR12 1001 0051 8630 0016 0; Državni proračun RH s pozivom na broj odobrenja: HR68 5444-OIB uplatitelja.