You are currently viewing Do 1. travnja odgoda svih manifestacija – osigurat će se dežurstva u vrtićima i školama

Do 1. travnja odgoda svih manifestacija – osigurat će se dežurstva u vrtićima i školama

Stožer civilne zaštite grada Siska je u petak na sjednici s gradonačelnicom Kristinom Ikić Baniček i ravnateljima gradskih ustanova i sisačkih osnovnih škola te direktorima trgovačkih društava donio odluku o prekidu nastave u školama i zatvaranju vrtića naredna dva tjedna.

Na sastanku je predsjednik Stožera zamjenik gradonačelnice Marko Krička istaknuo da se u svim gradskim ustanovama, trgovačkim društvima i školama odgovorno pristupa prevenciji zaraze korona virusom Covid-19 i poduzimaju se sve mjere u skladu s preporukama Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije te nema mjesta panici.

U cilju što odgovornijeg pristupa prema postojećoj epidemiološkoj situaciji, Stožer civilne zaštite grada Siska donio je i preporuku da se do 1. travnja ove godine odgađaju svi javni programi i manifestacije.

Temeljem odluke Vlade RH potvrđena je odluka da se nastava u osnovnim i srednjim školama i institucijama visokog obrazovanja u cijeloj Hrvatskoj zaustavlja na dva tjedna. Isto vrijedi i za predškolske ustanove u Sisku, Dječji vrtić Sisak Stari i Dječji vrtić Sisak Novi. U svim sisačkim dječjim vrtićima i osnovnim školama osigurat će se dežurstva i prihvat djece koju roditelji neće moći zbrinuti kod kuće.

Također, za tjedan dana se prolongira podjela uskrsnica sisačkim umirovljenicima i nezaposlenim osobama kako bi se izbjegle gužve i okupljanja ispred gradskih blagajni, koje nastavljaju s radom prema važećem radnom vremenu. Prvi dan za podjelu uskrsnica bit će ponedjeljak, 23. ožujka ukoliko se situacija s epidemijom ne promijeni.

Kako je istaknuto na sastanku Stožera civilne zaštite grada Siska, pozivaju se svi građani da odgovorno pristupaju postojećoj epidemiološkoj situaciji te da informacije o stanju primaju isključivo iz službenih izvora.