You are currently viewing Dani jazza Damira Kukuruzovića

Dani jazza Damira Kukuruzovića

Najavljeni su novi Dani jazza Damira Kukuruzovića, kako od prošle godine nosi naziv sada već, 17. Siscia Open Jazz & Blues Festival kojemu je utemeljitelj upravo Damir Kukuruzović, jazz gitarist i dobitnik brojnih glazbenih priznanja i nagrada, među kojima je i ovogodišnja posthumno dodijeljena nagrada Hrvatske glazbene unije za izniman doprinos hrvatskoj glazbi.

Zahvaljujući upravo dosadašnjem programskom sadržaju Siscia jazz cluba i Jazz festivala, kao i umjetničkom djelovanju Damira Kukuruzovića, Sisak je odavna upisan u glazbenu kartu Europe. Nastavljajući u duhu svoga osnivača Jazz festival i ove godine dovodi respektabilna imena jazz scene otvarajući ga s Kukuruzovićevim dugogodišnjim suradnikom i prijateljem, slovenskim kantautorom Zoranom Predinom koji mu je posvetio skladbu Pjesma o novoj zvijezdi. Predin će u Sisku na Danima jazza Damira Kukuruzovića nastupiti upravo s Damirovim Django Groupom izvodeći skladbe s albuma Zoran pjeva Arsena. Koncertu će prethoditi i premijerno prikazivanje spota za skladbu Djevojko mala sa zadnjeg Kukuruzovićeva albuma Smile, a koji je sniman na lokacijama Siska u spomen na njegov rodni i toliko voljeni kraj i rijeku Kupu uz koju su, kako je nerijetko govorio, ˝najljepša svitanja˝. Stoga se činilo neizbježnim u spot upravo utkati Siščanima neodoljivu Kupu. Redateljsku je palicu preuzela Vladimira Spindler uz snimateljsko oko vještog Jasenka Rasola, montažu nagrađivanog Dubravka Slunjskog i produkciju Damirovog Django Groupa i Marijane Barišić.

Dani jazza Damira Kukuruzovića lani su, nakon razornog potresa koji je u prosincu 2020.g pogodio Sisak i Jazz club, preseljeni u atrij Gradskog muzeja Sisak što se pokazalo punim pogotkom. Prekrasan prostor, ispunjen zelenilom, u tjedan je dana pretvoren u jazz pozornicu u kojoj su jednako uživali i glazbenici i publika koja je potegnula iz svih krajeva Hrvatske, pa i susjednih država. Ne sumnjamo da će isto biti i u tjednu od 3. do 9. srpnja 2022.g kad nas, nakon Predinova koncerta na otvaranju, očekuje izvrstan sekstet B’s FUNstallation pod vodstvom trubača Zvonimira Bajevića. Slijedi večer u znaku Franka Sinatre i Deana Martina uz S’Wingover Band, potom slovenski kantautorski bend Just Friends i Bojan Volk, večer francuske šansone Allo Allo Quartetta, jazz standardi Greenhill Boysa, Jasna Bilušić & New Deal s lani objavljenim albumom Fifty Ways… naslovom iniciranim pjesmom “Fifty Ways To Leave Your Lover” (50 načina da napustite voljenu/voljenog), a koji kako je o njemu pisano, ˝nudi 50 načina da ga zavolite i da u njemu uživate˝. Zadnjeg dana festivala nastupit će glumica i kantautorica Maja Posavec koja zadnjih godina uspješno ‘gura’ obje karijere.

Izvor:https://ravnododna.com/objavljen-program-dana-jazza-damira-kukuruzovica/

3.7.2022. / Zoran Predin & Damirov Django Group
4.7.2022. / B’s FUNstallation
5.7.2022. / SwingOver Band
6.7.2022. / Just Friends Quartet
7.7.2022. / Allo Allo Quartette feat.Sonia
Greenhill Boys
8.7.2022. / Jasna Bilušić & New Deal
9.7.2022. / Maja Posavec & Band