You are currently viewing DANI JAZZA DAMIRA KUKURUZOVIĆA

DANI JAZZA DAMIRA KUKURUZOVIĆA

Dani jazza Damira Kukuruzovića, kako od 2021.g godine nosi naziv Siscia Open Jazz & Blues Festival, ove će godine proslaviti svoju punoljetnost. Festival kojemu je utemeljitelj upravo Damir Kukuruzović, jazz gitarist i dobitnik brojnih glazbenih priznanja i nagrada, među kojima je i posthumno dodijeljena nagrada Hrvatske glazbene unije za izniman doprinos hrvatskoj glazbi, odavna se nalazi na glazbenoj karti Europe i svijeta. Nastavljajući u duhu svoga osnivača Jazz festival i ove godine, u vremenu od 2. do 9. srpnja, dovodi respektabilna imena jazz scene otvarajući ga s Kukuruzovićevim dugogodišnjim prijateljem, ali i suradnikom, Mirom Ungarom. Na završnici će pak uz Damirov Django Group nastupiti velikan nizozemske i svjetske jazz scene Paulus Schäfer.

I ove godine Dani jazza Damira Kukuruzovića će se održati u atriju Gradskog muzeja Sisak, Ulica kralja Tomislava 10 u Sisku.

Program:

2.7.2023. / Miro Ungar & Oridano Gypsy Jazz Band
3.7.2023. / Aleksandar Tomić Quartet
4.7.2023. / Ivan Colarić & Ante Reljić trio
5.7.2023. / Leon Brenko Quartet
6.7.2023. / Black Coffee
7.7.2023. / Brown Sugar
8.7.2023. / Branko Bogunović & Hana Blažević
Denis Razumović Razz Quintet
9.7.2023. / Paulus Schäfer & Damirov Django Group s prijateljima (Luciano Venier i Lađarice)

Festival se i ove godine odvija uz potporu Ministarstva kulture i medija RH, Grada Siska, SMŽ i uz sponzorstvo INA d.d., Aplide ceramics, TZ Sisačko – moslavačke županije i HUZIP-a.