Sve što trebate znati o putovanju u Republiku Hrvatsku

Sve pravodobne i točne Informacije o koronavirusu

Idete na put? Sve informacije na jednom mjestu!

Popis epidemioloških mjera kojih se putnici koji dolaze iz Republike Hrvatske trebaju pridržavati prilikom prelaska državnih granica navedenih zemalja. Stranica se ažurira redovito.

Odluka o privremenom uređivanju rada i ograničavanju radnog vremena ugostiteljskih objekata i drugih pružatelja ugostiteljskih usluga

Ovom Odlukom privremeno se, za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, uređuje rad i ograničava radno vrijeme ugostiteljskih objekata i drugih pružatelja ugostiteljskih usluga.

Preporuke za korištenje maski za lice, medicinskih i zaštitnih maski

Na europskoj, ali i svjetskoj razini uloga maski u smanjenju transmisije virusa postala je intenzivnim predmetom istraživanja te je, osim uloge kirurških maski u zdravstvenom sustavu, istraživana i uloga maski za lice u svakodnevnoj uporabi među općom populacijom.

Koronavirus COVID-19 pitanja i odgovori

Sva pitanja vezana uz putovanja u Hrvatsku,odgovore na pitanja oko prelaska granice Republike Hrvatske ili pitanja oko ispunjavanja online obrasca EnterCroatia...

Turistička aktivnost u okolnostima bolesti COVID-19

Ovdje možete pročitati aktualnosti vezano za turističku aktivnost u okolnostima bolesti COVID-19 s posebnim naglaskom na pitanje ulazaka stranih državljana u Republiku Hrvatsku te na procedure kod pojave bolesti COVID-19 u gosta u turističkom smještajnom objektu.

Odluku o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja

Navedenom Odlukom se uvode nužne mjere koje moraju ispuniti organizatori svih okupljanja s više od sto osoba. Organizatori koji na okupljanju očekuju više od sto sudionika obvezni su Županijskom centru 112 dostaviti obavijest o održavanju okupljanja najkasnije 48 sati prije planiranog početka okupljanja. Organizatori koji su okupljanje prijavili sukladno Zakonu o javnom okupljanju nisu dužni dostavljati ovu obavijest.

Novi režim prelaska preko granice

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je zbog sve većeg broja novooboljelih odlučio ponovno uvesti neke mjere. Jedna od njih odnosi se na putnike koji dolaze iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Kosova i Sjeverne Makedonije. Naime, ako dođu u Hrvatsku, oni moraju biti u samoizolaciji idućih 14 dana u vlastitom domu ili u drugom odgovarajućem prostoru. Obveza samoizolacije ne primjenjuje se na putnike koji prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku tranzitiraju kroz te četiri zemlje i kroz Hrvatsku.

Važna obavijest za putnike

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je zbog sve većeg broja novooboljelih odlučio ponovno uvesti neke mjere. "Putnici moraju obvezno nositi maske u javnom prijevozu. Putnik koji nema medicinsku masku za lice, on se neće moći koristiti uslugama javnog prijevoza. Odluka stupa na snagu 25. lipnja."

Kako prilagoditi svakodnevni život u Hrvatskoj – dodatne upute za pojedince, kolektive i poslodavce

Ove se preporuke odnose na provedbu mjera za pojedince – što sami možete učiniti za sebe i svoje bližnje, te saznajte dodatne upute za kolektive i poslodavce.

HZJZ: Postupak kod pojave bolesti u gosta u turističkom smještajnom objektu u vrijeme pandemije COVID-19

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je postupak kod pojave bolesti u gosta u turističkom smještajnom objektu u vrijeme pandemije COVID-19.

HZJZ: Preporuka za rad/boravak na jahtama, brodicama i drugim plovilima tijekom epidemoje COVID-19

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je preporuke za rad/boravak na jahtama, brodicama i drugim plovilima tijekom epidemoje COVID-19.

Preporuka za održavanje športskih natjecanja na otvorenom uz prisutnost gledateljstva

Ove se preporuke odnose na provedbu mjera prilikom održavanja športskih natjecanja na otvorenom tijekom epidemije virusa SARS-CoV-2 (bolesti COVID-19) radi zaštite organizatora, športaša, osoblja i ostalih sudionika. Primjenjuju se na sve prostore i objekte u kojima će se organizirati športska natjecanja.

Turistička aktivnost u okolnostima bolesti COVID-19 – Informacije za privatne iznajmljivače

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) je pripremio korisne informacije, upute, preporuke i pravila ponašanja za privatne iznajmljivače u okolnostima bolesti COVID-19.

Obavijesti Uprave sigurnosti plovidbe

Vezano za pitanja nautičara, obavještavamo vas da je Uprava sigurnosti plovidbe obavijestila sve građane i gospodarske subjekte o promjenama u ispunjavanju zakonskih obveza koje će se primjenjivati u razdoblju od 1. lipnja.

Upute za jednodnevne izlete

Ministarstvo turizma je pripremilo upute za jednodnevne izlete koje su namijenjene za 10 tržišta za koje vrijede pravila ulaska koja su bila i prije pandemije COVID-19.

Online obrazac koji omogućuje ubrzani ulazak turista u Hrvatsku

Ministarstvo unutarnjih poslova i Ministarstvo turizma su s ciljem povećanja efikasnosti prelaska granice Republike Hrvatske te kako bi naši gosti bili upoznati s epidemiološkim mjerama koje su na snazi u Hrvatskoj, otvorili web stranicu https://entercroatia.mup.hr/

HZJZ: Preporuke za održavanje kulturnih programa i manifestacija

Hrvatski zavod za javno zdravstvo ( HZJZ ) obajvio je Preporuke za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija.

Primjer potvrde za ulazak u RH

Nastavno na nužnost posjedovanja potvrde o rezervaciji smještaja kao jednog od uvjeta za prelazak granice RH za strane državljane te kako određeni pružatelji usluga nemaju otprije izrađenu formu slične potvrde, primjer potvrde rezervacije možete preuzeti.

Preporuke za rad ugostiteljskih objekata

Preporuke za sprječavanje infekcije u ugostiteljskim objektima s terasama i bez njih te u ugostiteljskim objektima u smještajnim kapacitetima u okviru postupnog ublažavanja restrikcija vezanih uz COVID-19

Preporuke za rad hotela i iznajmljivača tijekom epidemije COVID-19

Sukladno reaktivaciji određenih aktivnosti temeljem Odluke o prilagodbi mjera, za organizaciju hotelske i iznajmljivačke djelatnosti sukladno sljedećim preporukama.

Preporuke za rad turističkih agencija tijekom epidemijekoronavirusa (COVID-19)

Sukladno reaktivaciji određenih aktivnosti temeljem Odluke o prilagodbi mjera za organizaciju djelatnosti turističkih agencija preporučuje se postupanje sukladno sljedećim preporukama.