You are currently viewing Ciklus koncerata “Viva la musica” nastavlja se koncertom sopranistice Marije Lešaje i Tatjane Vukelić Peić

Ciklus koncerata “Viva la musica” nastavlja se koncertom sopranistice Marije Lešaje i Tatjane Vukelić Peić

JEDINSTVENI GLAZBENI DOŽIVLJAJ ZVUKA GLASA I HARFE U GLAZBENOM PAVILJONU!
Ciklus koncerata “Viva la musica” nastavlja se koncertom sopranistice Marije Lešaje i Tatjane Vukelić Peić na harfi u subotu, 8. lipnja 2024. u Glazbenom paviljonu na Šetalištu Vladimira Nazora. Koncert počine u 12 sati, a na programu su djela V. Bellinija, F. Schuberta, R. Straussa, I.L. Kalinskog i drugih. Ulaz je slobodan.
Marija Lešaja diplomirala je pjevanje u klasi izv. prof. Cynthije Hansell-Bakić, a nakon toga upisuje usavršavanje na Universität für Musik und darstellende Kunst u Beču, u opernoj klasi prof. Theimera i prof. Orlowskog.
Nastupila je u ulogama Gretel, Melpomene (Schlosstheater Schoenbrunn Beč), Euridice (Probebuehne – Mdw Beč), Ida, Papagena, Barena, Čobanče, Berta, Bianca, Ines (HNK Zagreb), Elle u La voix humaine (HNK u Varaždinu i Scena Ribnjak), Brünhilda (Creske glazbene večeri) i Anne Frank u Dnevniku Anne Frank ( HNK u Varaždinu i na 67. Splitskom ljetu- predstava je dobitnica nagrade Judita za najbolje glazbeno ostvarenje na 67. Splitskom ljetu, i nominirana je za najbolje operno ostvarenje i najbolju opernu žensku ulogu za NHG 2021).
Nastupala je kao solistica uz Vjekoslava Šuteja, Uroša Lajovica, Nikšu Barezu, Tomislava Fačinija, Igora Vlajnića, Josipa Šegu, Srboljuba Dinića . Nastupala je uz Cantus Ansambl, uz Eksperimentalni ansambl Hilarya Jeffreya, na 69.Dubrovačkim ljetnim igrama, 29. i 30. Muzičkom biennalu, na Festivalu komorne glazbe u Vukovaru, Večerima sv. Donata u Zadru, Orguljskom festivalu „Petar Nakić“ u Rabu, u Salonu Očić u izravnom prijenosu Hrvatskog radija, Festivalu orgulja Heferer, Pasionskoj baštini, Lovran classic festivalu, Festivalu Ars Organi Siscia itd.
Nastupila je kao solistica u praizvedbi glazbene suite za ansambl i sopran Mirele Ivičević Planet 8 alias Operacija Neptun u teatru ITD, koja je dobitnica nagrade „J. Š. Slavenski.
U zadnjih nekoliko godina praizvela je preko nekoliko djela hrvatskih kompozitora (Ivičević, Glojnarić, Vranješ, Borić, Končić, Szirovicza). 2022.godine snimila je ciklus pjesama Borisa Papandopula “ Čakavska suita” uz pijanisticu Kosjenku Turkulin za Hrvatski radio. 2023. osvaja 3. nagradu na Internacionalnom natjecanju Clara Schumann ICSC 2023. sa pijanisticom Kosjenkom Turkulin.
Tajana Vukelić Peić – harfistica
Tajana Vukelić Peić studirala je pravo na Pravnom fakultetu u Zagrebu i harfu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Usavršavala se na talijanskom Conservatorio „Jacopo Tomadini“ di Udine te u Švicarskoj kod profesorice Chantal Mathieu. Predaje harfu na Glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu. Održala je solističke i komorne recitale te nastupila solistički uz orkestre u Hrvatskoj i inozemstvu (Slovenija, Makedonija, Brazil, Francuska, Italija, Australija, Velika Britanija, Izrael, Meksiko, Nizozemska…). Redovita je članica ocjenjivačkih sudova na harfističkim natjecanjima te voditeljica harfističkih seminara. Umjetnička je ravnateljica i organizatorica Zagrebačkoga harfističkog festivala.