You are currently viewing Čestitka gradonačelnice i predsjednice Gradskog vijeća u povodu Dana grada Siska

Čestitka gradonačelnice i predsjednice Gradskog vijeća u povodu Dana grada Siska

Grad Sisak 4. lipnja slavi Dan grada Siska i blagdan svetog Kvirina. Tim povodom čestitku su uputile gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i predsjednica Gradskog vijeća Ivana Cindrić.

Drage Siščanke i Siščani,

čestitam vam od srca Dan grada Siska i blagdan svetog Kvirina, zaštitnika grada Siska!

Ovogodišnji Dan grada obilježavamo u pomalo neobičnim okolnostima i prvi put u modernoj povijesti, dočekujemo ga bez velikih proslava na ulicama našeg grada. Kao gradonačelnica izuzetno sam ponosna na sve Siščanke i Siščane koji su u vrijeme pandemije koronavirusa pokazali veliku odgovornost, ali i brigu za sebe i svoje bližnje. Zahvaljujući vama, drage sugrađanke i sugrađani, naš grad je i ovaj put hrabro, odgovorno i pravovremeno odgovorio na krizu koja nas je sve iznenadila i sada s iskrenom radošću očekujemo povratak u normalu.

Današnji dan prilika je zahvaliti svim Siščankama i Siščanima i onima koji Sisak nose u srcu, na suradnji u zajedničkim nastojanjima da nastavimo graditi, razvijati i unaprjeđivati naš grad kako bi bio po mjeri svih onih koji u njemu žive i onih koji u njega rado dolaze. Svatko od vas daje svoj izniman doprinos u tome na čemu vam iskreno zahvaljujem.

Naš grad ima predivne kulturne i povijesne spomenike, lijepe trgove, ulice i zgrade, ali istinska vrijednost našeg grada ste upravo vi –njegovi stanovnici. U zajedništvu sa svima vama, gradit ćemo ga i dalje, još jače i snažnije čuvajući njegovu povijest, kulturu i  tradiciju.

Volimo naš grad, ljude i čuvajmo ono što imamo i težimo zajedno ka tome da nam život u gradu Sisku bude još bolji i ljepši. S tom željom, upućujem vam iskrene čestitke u povodu Dana grada Siska!

Kristina Ikić Baniček

Gradonačelnica Grada Siska

Drage Siščanke i Siščani,

danas je rođendan gradu kojeg neizmjerno volimo, kojeg zovemo domom, čiju povijest poštujemo, baštinu čuvamo i čiju tradiciju živimo.

Dan grada Siska slavimo s ponosom, zahvalni generacijama naših sugrađana koji su kroz stoljeća stvarali grad ljepote, kulture, tolerancije i ljudske topline – grad po mjeri čovjeka.

Na svima nama je danas da ovaj drevni grad s nasljeđem uistinu učinimo mjestom za kvalitetan i ispunjen život, vodeći se pritom samo jednom niti vodiljom – da u svemu što radimo uvijek na prvom mjestu ističemo interese Grada i građana.

Svim građanima grada Siska, čestitam od srca Dan grada i blagdan njegovog zaštitnika svetog Kvirina!

Ivana Cindrić

Predsjednica Gradskog vijeća Grada Siska