You are currently viewing Brod Juran i Sofija plovi ovu subotu (6.7.2024.)

Brod Juran i Sofija plovi ovu subotu (6.7.2024.)

Riječna čarolija u Sisku: Putovanje rijekom Kupom
Zaplovite i ovu nedjelju, započnite novo poglavlje u istraživanju hrvatskih rijeka. Vaše putovanje započinje na lijevoj obali rijeke Kupe u Sisku.
Kako se polako odvajate od obale, prizori postaju sve upečatljiviji, stvarajući nevjerojatnu sliku koja odiše harmonijom između čovjeka i prirode. Gradski krajolik s monumentalnim građevinama izmjenjuje se s prirodnim ljepotama, uz čaroliju Kupe.
Ploveći kroz Sisak, putujete kroz povijest. Rijeka Kupa, svjedok je brojnih epoha i kultura.
Brod Juran i Sofija plovi u subotu, 6.7., sa polaskom u 11:00 ispred Malog kaptola. Brod vozi do ušća Kupe u Savu, a u povratku stoji kod utvrde Stari grad ( obilazak samo oko utvrde ).
Vožnja uz spomenuto stajanje traje oko 2 sata.
Cijena karte za odrasle je 5,00€, za djecu od 7-12 godina je 2,5€, a za mlađe od 7 godina je karta besplatna.
Karte se mogu kupiti dvadesetak minuta prije polaska, na štandu ispred Malog kaptola.
Više informacija na: 091 7889 557

NAPOMENA: Lučka kapetanija Sisak privremeno je zbranila plovidbu u nedjelju 7.7.2024. svim plovilima na
dionici rkm 5,00 do rkm 1,00 (ušće Odre do utvrde Stari grad), zbog ekološke akcije čišćenja korita rijeke Kupe u vremenskom periodu od 10,30 – 14,30 sati. 
Brod je u vlasništvu #GradSisak, koji i ove godine podupire ulaganja u brod, te se na taj način dodatno obogaćuje turistička ponuda destinacije.
Croatia Full of life podržava nastojanja Turističke zajednice Grada Siska pri kreiranju turističke ponude destinacije, te je projekt upravljanja brodom “Juran i Sofija” sufinanciran na natječaju Hrvatske turističke zajednice za dodjelu sredstava lokalnim turističkim zajednicama na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu u 2024. godini.
Ove godine uz nas su i sponzori: PENTA STIL d.o.o., TOXIKON d.o.o., MEKY u.o.