You are currently viewing Biciklijada „ Od Radića do Radića”

Biciklijada „ Od Radića do Radića”

Sisačko-moslavačka županija i Kulturno-povijesni centar Sisačko-moslavačke županije u suradnji s biciklističkim klubom „Roda“ u subotu 15. 6. 2024. godine organiziraju biciklijadu pod nazivom „Od Radića do Radića“.

Biciklijada se organizira povodom dana Sisačko-moslavačke županije i rođenja Antuna i Stjepana Radića, beskompromisnih boraca za hrvatska prava, koji su 11. lipnja rođeni u Trebarjevu Desnom.

Program:

Okupljanje u Petrinji kod spomenika Stjepanu Radiću u Radićevoj ulici, upisivanje sudionika i podjela majica, do 10 sati. Polazak u 10 sati.

Dužina staze je 30 km , pretežno ravno osim uspona u Brestu Pokupskom.

Sudionici koji se žele priključiti u Sisku mogu to učiniti kod crkve sv. Kvirina na Zelenom brijegu u 11:00 sati.

Na cilju u Desnom Trebarjevu sve sudionike očekuju osvježenja i porcija graha.

Cijelim putem red će održavati licencirani bike vodiči iz  BK Roda.

Trasa:

Petrinja Radićeva ul., Turkulinova, Šandora Đalskog, Gajeva, Gupčeva, Most Brest, Brest Pokupski, Vurot, Stara Drenčina, Staro Praćno, Most Odra, lijevo u Ive Ogulinca, desno u grada Vukovara, lijevo u Odranska, desno u Berislava Pavičića, lijevo u Bakranovu, desno u Lonjsku do crkve sv. Kvirina.

Kad se priključe sudionici iz Siska nastavlja se Lonjskom pa lijevo do ul. Marijana Celjaka i dalje kroz Tišinu Erdedsku, Žirčicu, Martinsku Ves Desnu do Desnog Trebarjeva.

Povratak nije organiziran, ali ukoliko neka grupa izrazi želju za tim može se dogovoriti sa bike vodičima da ih otprati natrag .