You are currently viewing Bez granica: Žene ženama, razgovori uz keramiku i čaj_Putujuća izložba i radionica

Bez granica: Žene ženama, razgovori uz keramiku i čaj_Putujuća izložba i radionica

Poštovani prijatelji Gradske galerije Striegl,

pridružite nam se u jedinstvenom programu gostujućeg Živog ateljea DK.

Podijelite s nama čaj u kineskom Gong fu stilu i upoznajte žene koje izrađuju čajno posuđe od mješavine komercijalne i divlje, lokalne gline te komercijalnih i prirodnih glazura.

Nakon prezentacije o procesu pretvaranja zemlje u glinu, pa sve do završnog umjetničkog djela, slijedi radionica o čaju i Gong fu stilu pripremanja.

PROGRAM:

petak //
– 19h do 22h – Izložba keramike je otvorena za posjetitelje
– 19h30 – Prezentacija o Živom Ateljeu DK, o keramičkom postupku i projektima

Mjesto: Centar kreativne industrije, A. i S. Radića 20, Sisak


NAPOMENA – prisustvo s maskom, lijepo vas molimo!

subota //
– 10 do 13h sati – Izložba je otvorena za posjetitelje (Centar kreativne industrije, Sisak)
– 10,30 do 13h – Radionica Gong fu čaja; na hrvatskom, za osobe koje se na vrijeme prijave, jer su mjesta ograničena.

Naučite kako koristiti Gong fu set za čaj (cha shi). Kroz isprobavanja različitih vrsta kineskog čaja govorit ćemo o njegovom povijesnom, sociološkom, duhovnom i umjetničkom putovanju svijetom. Radionica je interaktivna i iskustvena.

Mjesto: dvorišni prostor Centra kreativne industrije, Sisak


Ako vremenske prilike dopuštaju, radionica će se održati na otvorenom. Za povećanu udobnost, ponesite vlastiti jastučić. Prilaz je moguć za osobe u kolicima.

Za radionicu čaja: Zbog ograničenog broja sudionika, obratite se putem e-pošte na adresu: alma@galerija-striegl.hr NAJKASNIJE do petak navečer.

Molimo rezervirajte mjesto samo ako ste sigurni da ćete moći sudjelovati. Radionica je namijenjena ljudima koji malo znaju ili nikada nisu čuli za Gong fu ceremoniju čaja.

Tijekom prošle godine neke od članica kolektiva Žene ženama u Živom Ateljeu DK učile su o keramici koristeći mješavinu različitih glina, uključujući lokalne gline i glazure, i učile o gong fu dijeljenju /pripremanju kineskog čaja te su ta iskustva povezali s lokalnom divljom glinom. Ta iskustva i znanja bi sada željele s vama podijeliti ovom putujućom izložbom i radionicama pod nazivom “Bez granica: žene ženama, razgovor oko keramike i čaja.”

Izloženi radovi rezultat su dugotrajnog bavljenja keramikom. Prva izložba bila je u Zagrebu u galeriji Živog ateljea DK. Radionice keramike i čaja za kolektiv Žene ženama omogućili su francusko veleposlanstvo u Hrvatskoj (Ambassade de France en Croatie & Institut Français en Croatie) i Centar za mirovne studije sufinanciranjem iz Europske unije – projekta BRIDGES.

Za više informacija o programu ‘Bez granica’ Živog Ateljea DK (http://ziviatelje.dk/…/projects…/no-borders-program/).

Veselimo se vašem dolasku!