You are currently viewing Besplatna projekcija slovačkog dokumentarnog filma Bijelo na bijelom

Besplatna projekcija slovačkog dokumentarnog filma Bijelo na bijelom

Kino klub Sisak nastavlja dalje svoju suradnju s Kinedokom HR, Centrom kreativne industrije Sisak. 29.3.2024. u 19:30 u prostoru CIKS-a (Ul Stjepana i Antuna radića 20) možete zajedno s nama pogledati besplatnu projekciju slovačkog dokumentarnog filma Bijelo na bijelom autorice Viere Čákanyove.
Film je videodnevnik koji je redateljica Viera Čákanyová vodila boraveći na poljskoj stanici na Antarktiku. Čakanyova se upušta u razgovor s umjetnom inteligencijom, debatirajući s njom o prirodi filma, umjetnosti i smislu života. Videozapisi koji prikazuju autoričinu svakodnevnicu na stanici suprotstavljeni su lirskim slikama netaknute antarktičke prirode, a film je upotpunjen njezinim komentarima i mislima potaknutim usamljenošću usred beskrajne bjeline krajolika.
Dođite zajedno sa svojim prijateljima i obitelji te nam se pridružite u što većem broju. Kao i do sada možete očekivati iznimno kvalitetan dokumentarni film zbog kojeg ćete ostati u nevjerici i shvatiti da je stvarni život ponekad veća fantastika od igranog filma.