You are currently viewing „Bebe ribe“: Novi program u ŠRC-u

„Bebe ribe“: Novi program u ŠRC-u

Športsko-rekreacijski centar Sisak pokrenuo je novi program pod nazivom Bebe ribe. Svrha programa je privikavanje djece na vodu, ronjenje i početak poduke plivanja, oslobađanje straha od vode, privikavanje na novu sredinu, rad djeteta prema njegovim razvojnim mogućnostima. U trajanju do 30 minuta roditelj i dijete u vodi, uz pomoć kineziologa, provode aktivnosti poduke neplivača. Poduka se provodi prioritetno za djecu uzrasta od 5 do 14 mjeseci, a mogu sudjelovati i djeca do 3 godine.

Program se provodi srijedom u 15:30 i četvrtkom 15:45 sati. Prijaviti se možete na recepciji Gradskog bazena Sisak. Začetnik ovog programa je UNICEF u sklopu „Programa za rani razvoj i poticajno roditeljstvo – Prve tri su najvažnije! “ Poželjna ostala oprema: pelene za vodu, ručnik, kapa za plivanje, natikače i sušilo za kosu.  Ako dijete boluje od neke bolesti ili postoje neki drugi problemi koji se mogu manifestirati na bazenu, potrebno je prije prvog sata obavijestiti voditelja.

Zbog ograničenog prostora i provedbe programa nije moguće sudjelovanje drugog roditelja u nastavi. Provedba programa je individualna prema svakom djetetu. Zbog velike razlike u motoričkom, spoznajno-intelektualnom i emocionalnom razvoju djece toga uzrasta, nije moguć skupni rad.