You are currently viewing Kupske noći 2024.

Kupske noći 2024.

 

TBF, Krankšvester, Josipa Lisac… Ovo je samo dijelić onoga što nas ove godine čeka na Kupskim noćima u Sisku.

Ljeto u Sisku nikad nije bilo uzbudljivije. Dođite na nezaboravnu avanturu na obali predivne rijeke Kupe, na najiščekivaniju manifestaciju – Kupske noći. Ovogodišnje Kupske noći održavaju se od 30. kolovoza do 1. rujna, a donose vam: glazbene spektakle, kulturne poslastice, gastro kutak, tradicionalne Šikljadu i Kupsku alku, te 33. oldtimer susret u Sisku.

Prepustite se trodnevnom ritmu uz izvrstan glazbeni program:

Petak započinjemo s domaćim snagama – Šarena pojava, čije su pjesme društveno-socijalne, intimno-ljubavne i satirično-humoristične tematike, tečno odrepane, te ojačane zvučnom slikom čvrstog rocka, grungea i punka. TBF (The Beat Fleet), splitska hip-hop grupa, koja je započela kao standardni hip hop/trip hop sastav, da bi daljnjim radom razvila vlastiti glazbeni izričaj, te četvrto izdanje Pulsea u sklopu Kupskih noći, sisačkog projekta eksperimentalne elektroničke glazbe, koji se već desetljećima organizira u gradu.

Subota donosi uživanje, plesanje i pjevanje na otvorenom uz koncerte Miach, hit djevojke domaće glazbene scene čije se pjesme – spoj popa, house i r‘n‘b-a s natruhama trapa, ne prestaju vrtiti na radio postajam a. Z++, pravog imena Zvonimir Husnjak, je mladi svestrani autorsko-producentski čarobnjak, koji se u svega nekoliko godina aktivnosti istaknuo kao vodeće ime moderne domaće trap-pop scene. Krankšvester je hip-hop sastav iz Osijeka, njihove pjesme često istražuju teme iz svakodnevnog života, društvene kritike, urbane kulture sve kroz prizmu humora i satire. Krankšvester je stekao kultni status u regiji, a njihove live nastupe karakterizira energičnost i interakcija s publikom. Bend se također ističe svojim vizualnim identitetom, često koristeći retro estetiku i pop-kulturne reference. DJ: Stanko Bondža  je novosađanin sa zagrebačkom adresom, glazbeni kolekcionar, Stanko Bondža, pripadnik Ex Yu MTV generacije. Prošao je kroz mnogobrojne zagrebačke noćne točke od Aquariusa preko Katrana, Saloona, Peperminta, Hangara, Johann Francka, kao i velike događaje poput InMusic Festivala, Weekend Media Festivala, Exita…

Kupske noći završavamo koncertom Josipe Lisac, jednom od najvećih glazbenih diva naših prostora, s više od 50 godina duge glazbene karijere.

Puls grada Siska ćete osjetiti kroz bogat kulturni program za sve generacije koji će se kroz tri dana odvijati na obali Kupe: dvije predstave suvremenog cirkusa dnevno u sklopu Kulturnog uličnog festivala i animacije za djecu u popodnevnom terminu. Tu su i Šikljada, slavna utrka kupskih čamaca i Kupska alka, viteška igra na rijeci. Pogledajte adrenalinsku utrku i podržite naše lađarice i lađare te navijajte za najspretnije na valovima Kupe. Siščani i brojni gosti, moći će uživati u atraktivnim prizorima rijetko viđenih vozila, u sklopu 33. oldtimer susreta u Sisku.

I ove godine u pješačkoj zoni čeka vas noćni market gdje ćete moći kušati raznolike delicije lokalnih proizvođača, kupiti suvenire i odjevne predmete, pronaći antikvitet za sebe, ali i različite potrepštine koje proizvode lokalni OPG-ovci. U gastro kutku utažiti ćete glad uz neodoljive street food specijalitete i ugasiti žeđ na šankovima koje nam ove godine donosi ŠRC Ugostiteljstvo.

Doživite #OnajSjajNaObali: sjajno društvo, prekrasna atmosfera i ljubazni domaćini, Grad Sisak i Turistička zajednica Grada Siska, zajedno s vama stvaraju nezaboravne trenutke na Kupskim noćima.

Stoga, pripremite se na vrijeme za najljepšu manifestaciju u regiji i rezervirajte taj zadnji vikend u kolovozu. Okupite svoje prijatelje i obitelj i zabavite se na obali Kupe. Otplešite ljeto na rijeci i vidimo se na Kupskim noćima.

Organizatori su Grad Sisak, Turistička zajednica Grada Siska, Gradska galerija Striegl, Dom kulture KKV, Komunalac Sisak

Suorganizatori: UDVDR Klub Vrbina, Udruga lađara Sisak, Udruga lađarica Sisak, Ronilački klub Sisak, HGSS, Oldtimer Club Sisak

Program Kupskih noći:

Petak 30. 8.2024.

Kupska alka – Obilježavanje Dana branitelja Grada Siska

Program za djecu
Kulturno ulični festival
Mali noćni market
Koncerti:
Šarena pojava

TBF

Pulse – festival elektronske glazbe

Subota 31. 8.2024.

Program za djecu
Kulturno ulični festival
Šikljada – veslački dvoboj kupskih čamaca
Mali noćni market

Koncerti:
Miach
Z++


Krankšvester

DJ: Stanko Bondža

Nedjelja 1.9.2024.

33. oldtimer susret u Sisku
Program za djecu
Kulturno ulični festival
Koncert:
Josipa Lisac

SPONZORI / DONATORI MANIFESTACIJE KUPSKE NOĆI 2024:

GRAD SISAK

HRVATSKA TURISTIČKA ZAJEDNICA

SISAČKI VODOVOD

INA d.d.

RENAISSANCE CAPITAL d.o.o.

GRADSKA GROBLJA VIKTOROVAC

JANAF

EUROHERC osiguranje

CESTE SISAK

ALUMINIJ GRAĐENJE j.d.o.o.

TRASA ADRIA d.o.o.

LAG ZRINSKA GORA-TUROPOLJE

PAN

KONTROL PROJEKT d.o.o.

ABS SISAK

COCA COLA

ZABA

LIR NAUTICA

ZAGREBAČKA PIVOVARA

JAMNICA plus d.o.o.

DUKAT

Radenska ADRIATIC

Mlin i pekare d.o.o. Sisak

KARIKA SISAK

MESNICA KOD BAJE

RESTORAN STARI GRAD

PIZZERIA GEMA

RESTORAN CITY GARDEN

OPG JOSIP SADAK