You are currently viewing 8. Blues kamp: U Parku prirode Lonjsko polje 4 dana blues blagdana

8. Blues kamp: U Parku prirode Lonjsko polje 4 dana blues blagdana

Potaknuti ljepotom i jedinstvenošću Sisačko moslavačke županije i prekrasnog okruženja Parka prirode Lonjsko polje te povijesnim i kulturnim bogatstvima osmu godinu za redom Pop rock škola organizira međunarodni blues kamp.

Međunarodni blues kamp jedinstven je u Europi s obzirom na činjenicu da se održava u srcu Parka prirode Lonjsko Polje koji se proteže između Siska i Stare Gradiške, na pedeset tisuća hektara. Najveće je to močvarno stanište, raj za ptice, divlje životinje. Okružuju ga rijeke  Sava, Lonja, Česma i Strug. Unutar Parka proteže se nekoliko zanimljivih sela. Jedno od njih je i Etno  Selo Lonja u kojem se održava 8. Blues kamp. 

Edukativne radionice vode stručni timovi sastavljeni od vrhunskih glazbenika-umjetnika.  Polaznici kampa imaju mogućnost savladavanja glazbenog pisma te upoznavanje i nadgradnju znanja na instrumentu. Sudionici na raspolaganju imaju u slobodno vrijeme kreativnu kiparsko-likovnu radionicu u raznim tehnikama, od akvarela do izrade skulptura.

U posebnom ambijentu Lonjskog polja svaku večer za vrijeme trajanja kampa od 24. do 27. kolovoza u vrtu Etno sela Lonja održavat će se blues koncerti “SAVA-STRUG-DELTA-BLUES” koji su kao i sve dnevne radionice besplatni i otvoreni za javnost bez obzira na starosnu dob. Vrhunski bendovi u kombinaciji sa ambijentalnom rasvjetom stvaraju u pravom smislu glazbenu čaroliju koja će odjekivati Lonjskim poljem u ova četiri dana Blues blagdana.

IZVOR: https://www.turistickeprice.hr/8-blues-kamp-u-parku-prirode-lonjsko-polje-4-dana-blues-blagdana/?fbclid=IwAR1qCyAbnxdDwIhLjA_leq6isom7ZuM-QhGhX702aAWhsPENo0d6meS7uW0