You are currently viewing 53. Zlatna pirueta bit će u Sisku od 8. do 11. prosinca

53. Zlatna pirueta bit će u Sisku od 8. do 11. prosinca

Zlatna pirueta, tradicionalno klizačko natjecanje, po prvi put će se održati ove godine izvan Zagreba – u sisačkoj Ledenoj dvorani, najavili su danas predstavnici Grada Siska i Hrvatskog klizačkog saveza.

53. Zlatna pirueta održat će se tako od 8. do 11. prosinca u Sisku, obzirom je Ledena dvorana Doma sportova izvan funkcije od zagrebačkog potresa.

„I Sisak je stradao u potresu no ovdašnja Ledena dvorana je novija i nema oštećenja te smo imali opciju doći ovdje ili odgoditi natjecanje. Uz pomoć Grada Siska i Športsko rekreacijskog centra uspjeli smo riješiti sve tehnička pitanja potrebna za organizaciju ovog natjecanja te nam je drago što će Siščani uživati u vrhunskom klizanju“ – rekla je Morana Paliković Gruden, predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza i dopredsjednica HOO-a.

„Nadam se da je ovo početak suradnje Siska i Hrvatskog klizačkog saveza i da će Zlatna pirueta privući posjetitelje, ali i  mnoge Siščane potaknuti za bavljenje sportovima na ledu. Zbog toga smo i izgradili Ledenu dvoranu.“ – dodala je gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček.

Paliković Gruden istaknula je kako na ovogodišnjem natjecanju očekuju vrhunsku konkurenciju, obzirom je, zbog pandemije, manje klizačkih natjecanja, a u Zagrebu je svima prilika da potvrde norme za Svjetsko prvenstvo koje će biti u siječnju 2022.

„Iako su još pretprijave, možemo reći kako nam dolaze brojne delegacije, po 30-ak ljudi i osoblja iz SAD-a i Kanade. Očekujemo i barem pet do sedam hrvatskih natjecateljica i natjecatelja među kojima i naš perspektivni sportski par Lana Petranović-Antonio Suza“ – dodala je Morana Paliković Gruden.

Ona je najavila i kako očekuje da bi se i Trofej zagrebačkih pahuljica od 3. do 5. veljače iduće godine održao u Sisku, na čemu intenzivno rade. Ovogodišnju Zlatnu piruetu prenositi će Sportska televizija, te HTV u snimci dok je najpopularnija Revija pobjednika na rasporedu 11. prosinca u 20 sati.

Izvor: https://www.sisak.info/2021/10/21/53-zlatna-pirueta-bit-ce-u-sisku-od-8-do-11-prosinca/