You are currently viewing 1.sisački bike fašnik

1.sisački bike fašnik

Veljača je tradicionalno vrijeme poklada (ili maskenbala, mesopusta, fašnika,…), kako god da se naziva. Ti su dani obilježeni šarenilom i dobrom zabavom. To je mjesec u kojem se možemo pretvoriti u što god želimo, a da nas pritom nitko ne smatra čudnim.
U što će se Siščani maskirati vidjet ćemo u fašničkoj povorci koja će Siskom prošetati u subotu, 15.veljače.
Ove će godine povorku prvi puta predvoditi biciklisti u 1.sisačkom bike fašniku. „Biciklistička ekipa Kraljevi u suradnji s Turističkom zajednicom grada Siska organiziraju 1.sisački bike fašnik, odnosno biciklijadu pod maskama. Svaki sudionik morati će imati bicikl i masku.“, najavio je Fran Jerkić, iz Biciklističke ekipe Kraljevi.
Planirana ruta nije dugačka i rekreativnog je karaktera kako bi što više ljudi, dodaje Jerkić, u njoj moglo sudjelovati. „Vozimo kratko po Sisku, nekih 10-ak km po biciklističkim stazama. Na Ciglanskoj grabi nalazit će se jedna stanica sa okrijepom (čaj, krafne, kuhano vino), a na samome cilju sudionike očekuje slatka zakuska, tombola, izbor najljepše maske i još mnogo toga.“
1.sisački bike fašnik strata u subotu 15.veljače u 11 sati sa sisačke pješačke zone. Prijave počinju već od 10 sati, kotizacije nema, potrebno je ponijeti dobru volju, masku i bicikl.