You are currently viewing 𝐙𝐁𝐎𝐆 𝐎𝐁𝐍𝐎𝐕𝐄  Ć𝐄 𝐏𝐑𝐎𝐌𝐄𝐓 𝐔 𝐂𝐄𝐍𝐓𝐑𝐔 𝐒𝐈𝐒𝐊𝐀 𝐁𝐈𝐓𝐈 𝐎𝐓𝐄Ž𝐀𝐍 𝐍𝐀𝐑𝐄𝐃𝐍𝐈𝐇 𝐌𝐉𝐄𝐒𝐄𝐂𝐈

𝐙𝐁𝐎𝐆 𝐎𝐁𝐍𝐎𝐕𝐄 Ć𝐄 𝐏𝐑𝐎𝐌𝐄𝐓 𝐔 𝐂𝐄𝐍𝐓𝐑𝐔 𝐒𝐈𝐒𝐊𝐀 𝐁𝐈𝐓𝐈 𝐎𝐓𝐄Ž𝐀𝐍 𝐍𝐀𝐑𝐄𝐃𝐍𝐈𝐇 𝐌𝐉𝐄𝐒𝐄𝐂𝐈

Odmah nakon Praznika rada započet će niz radova zbog kojih će biti otežan promet u centru Siska. Dio je to aktivnosti obnove prometnica za koje je Grad Sisak osigurao financiranje iz Fonda solidarnosti. Zbog toga se radovi moraju završiti do 30. lipnja.
U utorak 2. svibnja započinje sanacija Frankopanske ulice i Ulice Ivana Kukuljevića Sakcinskog. Zbog toga će biti uvedena privremena regulacija prometa, odnosno zatvaranje pojedinih dionica tih ulica, sukladno tome na kojem će se dijelu obavljati radovi.
Od utorka 2. svibnja će u Frankopanskoj ulici biti zatvorena dionica od Ulice Franje Lovrića do Ulice Ante Starčevića i tamo će radovi trajati 7 do 10 dana. Nakon toga će ova dionica biti puštena u promet, a zatvara se dionica od Ulice Ante Starčevića do Ulice Stjepana i Antuna Radića. Na toj dionici radovi će trajati petnaestak dana.
Nakon završetka tih radova bit će zatvorena treća dionica Frankopanske od Ulice Stjepana i Antuna Radića do Rimske ulice. Ukupno trajanje radova predviđeno je do sredine lipnja.
Od utorka 2. svibnja zatvara se dionica Ulice Ivana Kukuljevića Sakcinskog od Fistrovićeve do Ulice Franje Lovrića. Tamo će se obnavljati nosivi i habajući sloj asfalta s mjestimičnim sanacijama i ojačanjima tamponskog sloja. Planirano trajanje radova je 20 dana.
U centru grada predviđene su i sanacije Tomislavove i Rimske ulice, o čemu ćemo izvijestiti kada se približi početak tih radova.
𝐊𝐫𝐞ć𝐞 𝐢 𝐝𝐮𝐠𝐨 𝐩𝐫𝐢𝐩𝐫𝐞𝐦𝐚𝐧𝐚 𝐨𝐛𝐧𝐨𝐯𝐚 𝐒𝐭𝐚𝐫𝐨𝐠 𝐦𝐨𝐬𝐭𝐚
Nakon pripreme obimne konzervatorske i projektne dokumentacije sljedeći tjedan kreće i konstrukcijska obnova Staroga mosta. Kada krenu radovi u potpunosti će biti obustavljen promet preko mosta, a priprema se i posebno prometno i pješačko rješenje, kako bi se omogućio što lakši prelazak s jedne na drugu obalu Kupe.
Od srijede 3. svibnja zatvara se dionica Poljske ulice od Galdovačke do Radničke ulice. Planirano trajanje radova je do 30. lipnja. Kreće i rekonstrukcija Ulice Brezovičkog odreda koja će zahtijevati posebnu regulaciju jer ne postoji alternativni pravac za naselja iza tog dijela ceste.