You are currently viewing 𝐁𝐎𝐆𝐀𝐓𝐈 𝐏𝐑𝐎𝐆𝐑𝐀𝐌 𝐒𝐈𝐒𝐀Č𝐊𝐈𝐇 𝐃𝐀𝐍𝐀 𝐒𝐏𝐎𝐑𝐓𝐀 𝐔 𝐎Ž𝐔𝐉𝐊𝐔

𝐁𝐎𝐆𝐀𝐓𝐈 𝐏𝐑𝐎𝐆𝐑𝐀𝐌 𝐒𝐈𝐒𝐀Č𝐊𝐈𝐇 𝐃𝐀𝐍𝐀 𝐒𝐏𝐎𝐑𝐓𝐀 𝐔 𝐎Ž𝐔𝐉𝐊𝐔

Grad Sisak i Zajednica sportskih udruga Grada Siska ove će godine po prvi puta obilježiti 𝗗𝗮𝗻𝗲 𝘀𝗶𝘀𝗮č𝗸𝗼𝗴 𝘀𝗽𝗼𝗿𝘁𝗮, manifestaciju koja će obuhvatiti sportske i zabavne aktivnosti posvećene sportu i sportašima. Dani sisačkog sporta obilježavat će se svake godine u drugom tjednu ožujka, a program će biti posvećen projektima razvoja sisačkog sporta i unaprjeđenju sportske infrastrukture u našem gradu.

U sklopu proglašenja sportaša godine 15. ožujka, u suradnji sa ŠRC-om i Zajednicom športskih udruga, Grad Sisak će za sve sportaše, rekreativce i ljubitelje sporta organizirati 𝗸𝗼𝗻𝗰𝗲𝗿𝘁 𝗴𝗿𝘂𝗽𝗲 𝗖𝗿𝘃𝗲𝗻𝗮 𝗷𝗮𝗯𝘂𝗸𝗮 u gradskoj sportskoj dvorani Zeleni brijeg. Bit će to vrhunac ovogodišnjih Dana sisačkog sporta tijekom kojih će Sisak ugostiti 𝗺𝗹𝗮𝗱𝘂 𝗨-𝟭𝟱 𝗻𝗼𝗴𝗼𝗺𝗲𝘁𝗻𝘂 𝗿𝗲𝗽𝗿𝗲𝘇𝗲𝗻𝘁𝗮𝗰𝗶𝗷𝘂 𝗛𝗿𝘃𝗮𝘁𝘀𝗸𝗲, koja će na Gradskom stadionu odigrati utakmicu sa reprezentacijom Sjeverne Makedonije. Da bi nogometni program bio bogatiji pobrinula se HNK Segesta Sisak , koja će u prijateljskoj utakmici ugostiti polufinaliste Hrvatskog nogometnog kupa 𝗡𝗞 𝗟𝗼𝗸𝗼𝗺𝗼𝘁𝗶𝘃𝘂 𝗭𝗮𝗴𝗿𝗲𝗯.
U programu Dana sisačkog sporta bit će predstavljen projekt 𝗽𝗿𝗲𝘂𝗿𝗲đ𝗲𝗻𝗷𝗮 𝗽𝗼𝘀𝘁𝗼𝗷𝗲ć𝗲 𝗱𝘃𝗼𝗿𝗮𝗻𝗲 𝗽𝗼𝗿𝗲𝗱 𝗯𝗮𝘇𝗲𝗻𝗮 𝘂 𝗖𝗮𝗽𝗿𝗮𝗴𝘂 𝘂 𝗴𝗶𝗺𝗻𝗮𝘀𝘁𝗶č𝗸𝘂 𝗱𝘃𝗼𝗿𝗮𝗻𝘂 koja nedostaje Sisku. To će, nakon Ledene i dvorane Zeleni brijeg biti treća nova sportska dvorana u Sisku u samo 8 godina, čime Sisak pokazuje da su sport i rekreacija Siščanki i Siščana strateški razvojni prioritet.

U Danima sisačkog sporta bit će predstavljeni i rezultati provedbe projekta 𝗦𝗶𝘀𝗮𝗸 𝗙𝗜𝗧. To je jedinstveni projekt u Hrvatskoj kroz koji se provodi niz antropoloških mjerenja tjelesnog razvoja predškolske i školske djece. Sisak prvi u Hrvatskoj provodi takav projekt, a već u drugoj godini provedbe obuhvaćeno je 550 djece. Raznim mjerenjima i pregledima utvrđuju se fizičke predispozicije djece za bavljenje sportom, a utvrđuju se i nepravilnosti u tjelesnom razvoju, koje se u mlađoj dobi raznim vježbama lakše otklanjaju kako bi se zdravije razvijali.