TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA SISKA
Vikend u Sisku i okolici

Vikend u Sisku i okolici

U Sisku postoje mnoge stvari u kojima mogu uživati i mještani i turisti. Budući da je Sisak županijski centar, u gradu i njegovoj okolici uvijek se nešto događa.
Sisak je grad opuštene atmosfere, nadaleko poznat po kulturi ispijanja kave ali i grad odlične gastro ponude, uz koju trebate kušati domaće craft pivo ili čašu Škrleta.

Donosimo najpopularnije opcije za ne provesti vikend kod kuće. Vidimo se u Sisku😄!

Posjetite:


HoKu, prvi info-centar industrijske baštine u Republici Hrvatskoj

Jedinstveni prostor, u sklopu kojega je prezentirana bogata industrijska baština grada Siska.
Sisak je od polovice 19. stoljeca počeo intenzivan razvoj omeđen obrtničkom proizvodnjom, riječnom trgovinom i industrijalizacijom, te razvojem željezničkog prometa. Svoje kapacitete temeljio je i na povoljnom prometnom položaju, blizini velikog broja radne snage, blizini Zagreba kao gospodarskog i političkog središta, te nizu lokalnih prirodnih resursa poput kvalitetne gline i drvne mase. Zahvaljujući intenzivnom razvoju grad je postao „melting pot“ za stanovništvo iz raznih dijelova Austro – Ugarske Monarhije, a zatim i Kraljevine SHS, te Jugoslavije.


Radno vrijeme:
Subota 10:00 -14:00
Nedjelja 10:00 – 14:00

Otvorenje utvrde Stari grad

Iskoristite vikend pred nama i provedite ga u ambijentu sisačke utvrde Stari grad. Naime, Gradski muzej Sisak poziva svoje sugrađane i drage goste da posjete utvrdu Stari grad, Obala Tome Bakača Erdödyja.

 

Radno vrijeme:
Subota 12:00 -20:00
Nedjelja 12:00 – 20:00

 

Vikend u Lonjskom polju 🐦

Vikend program idealan je za sve koji žele uživati u prirodi. Ulaznica za vikend program stoji 40 kuna po osobi, a u cijenu su uključeni brojni sadržaji.
Više informacija: https://bit.ly/2TvkHGz

Close Menu